Focare Covid-19 la UPU Slatina şi Secţia Cardiologie

HomeRecomandateSănătate

Focare Covid-19 la UPU Slatina şi Secţia Cardiologie

  Două focare Covid-19 au izbucnit în acest val cinci al pandemiei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. În cadrul UPU au fost confirmate c

FOTO&VIDEO. Incendiu în Curtişoara. Ard 10 hectare de vegetaţie uscată şi grâu
FOTO. Subunitate ISU Olt în Dobroteasa. Timp rapid de intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă din nordul judeţului
Alro închide a treia hală de electroliză. Sindicaliștii vor continua protestele
Distribuie acest articol

Loading

 

Două focare Covid-19 au izbucnit în acest val cinci al pandemiei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. În cadrul UPU au fost confirmate cinci cazuri, personal medical, în timp ce în secţia Cardiologie sunt opt pacienţi şi 12 membri ai secţiei. Activitatea pe secţia de Cardiologie a fost limitată, rămânând deschisă doar Terapia Intensivă, până la închiderea focarului.

Potrivit medicului epidemiolog Cătălin Pătru, focarul de la Cardiologie a debutat la sfârşitul săptămânii trecute. După testarea celor internaţi şi a personalului medical, s-au descoperit 20 de cazuri.

„Este vorba despre opt pacienţi şi 12 membri ai personalului secţiei. În momentul de faţă, una dintre măsurile recomandate a fost de limitare a activităţii doar pentru sectorul de Terapie Intensivă. Se intrenează doar urgenţe şi cazuri care nu pot fi transferate sau relocate către alte unităţi sanitare. Sistarea internărilor este recomandată până la închiderea focarului, având în vedere şi indisponibilizarea unui număr însemnat de angajaţi ai secţiei”, a declarat Cătălin Pătru.

Şi în valul patru al pandemiei, secţia de Cardiologie s-a confruntat cu un focar de Covid-19, explicaţia specialiştilor finnd legată de afluxul de pacienţi care se adresează acestei secţii, dar şi de vulnerabilităţile acestora.

Cardiologia este una dintre secţiile care frecvent se confruntă cu aflux de pacienţi, în special în perioada de iarnă. Ultimul focar a fost în timpul valului precedent. Sunt pacienţi cu comorbidităţi, care au boli cronice şi au o mare receptivitate la bolile infecto-contagioase, de aceea ei fac frecvent forme de infecţii respiratorii, atât Covid, dar şi gripă. Noi suntem, ca să zic, obişnuiţi cu genul acesta de coinfecţii la pacienţii din Cardiologie”, a mai spus Cătălin Pătru.

La Unitatea de Primire Urgenţe este vorba despre 5 cazuri, toate în rândul personalului medical.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0