Metoda implementată de Cătălin Rotea pentru atragerea investitorilor în Balş

HomeAdministrație

Metoda implementată de Cătălin Rotea pentru atragerea investitorilor în Balş

  Pentru a atrage investitori în oraşul de pe malul Olteţului, implicit crearea de locuri de muncă pentru bălşeni, primarul oraşului, Cătălin

Slatina, în scenariul ROŞU Covid-19. Rata de infectare în Balş se apropie de 7 cazuri la mia de locuitori
Balş, rată de infectare de aproape 12 cazuri Covid-19 la mia de locuitori. Oltul a intrat în scenariul ROŞU
Oltul a intrat în scenariul GALBEN. Balş, rată de infectare de peste 8 cazuri la mia de locuitori
Distribuie acest articol

Loading

 

Pentru a atrage investitori în oraşul de pe malul Olteţului, implicit crearea de locuri de muncă pentru bălşeni, primarul oraşului, Cătălin Rotea, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că cei care vor dezvolta afaceri în Balş vor beneficia de un ajutor din partea municipalităţii. Astfel, va exista o schemă de ajutor de minimis ce presupune reduceri importante la taxele şi impozitele datorate pe terenuri şi clădiri. De asemenea, se va înfiinţa un parc industrial pe o suprafaţă de 55.000 de metri pătraţi.

Primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă în care au fost prezentate proiectele de dezvoltare a oraşului, înfiinţarea unui parc industrial, care va aduce locuri de muncă, implicit un trai mai bun pentru locuitorii oraşului.

Promiteam în campania electorală crearea a minimum 500 de locuri de muncă prin diverse modalităţi. Promiteam înfiinţarea unui parc industrial. În momentul de faţă, societatea comercială care va gestiona parcul industrial a fost înfiinţată, suntem în finalizarea demersurilor de preluare a unui teren de 5,5 hectare de pe platforma industrială a SMR, după care vom cere avizul pentru înfiinţarea acestui parc. Estimăm că operaţionalizarea acestui parc industrial va fi gata în maximum trei luni. Terenul este identificat, sunt 55.000 de metri pătraţi, care va fi racordat la toate utilităţile şi există deja interes din partea investitorilor de a veni în acest parc industrial”, a declarat Rotea.

Primarul din Balş a anunţat şi implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru viitorii investitori. Practic, aceştia vor beneficia de reduceri de impozite şi taxe, în funcţie de valoarea investiţiei.

De asemenea, spuneam că vom aplica o schemă de ajutor de minimis pentru toţi cei care dezvoltă investiţii noi, în oraşul Balş, sub formă de clădiri noi sau de echipamente. Această schemă a fost aprobată deja de Consiliul Concurenţei şi urmează să intre deja în şedinţa de consiliu local fie din aprilie, fie din mai. Ce presupune, pe scurt: sunt trei trepte de investiţii, între 30.000 şi 100.000 de euro, între 100.000 şi 200.000 de euro şi peste 200.000 euro. Direct proporţional acestor trepte, cei care vor face investiţiile vor beneficia: la prima treaptă – 10 la sută reducere la impozitul pe clădiri şi pe terenuri, a doua treaptă de 20 la sută reducere, iar a treia treaptă de o reducere de 30 la sută. Schema va fi operaţională din luna iunie a acestui an”, a mai spus Cătălin Rotea.

Mai mult decât atât, la doar şase luni de la preluarea mandatului de primar, Rotea a anunţat deja două investiţii importante pentru comunitate, aflate în curs de implementare.

Suntem în curs de construcţie a două noi complexuri comerciale. Unul pe locul fostei fabrici de pâine, iar unul în spatele benzinăriei Rompetrol. Şi suntem în discuţii foarte avansate, care sper că se vor concretiza în următoarele două luni, cu un investitor privat al cărui nume nu-l pot spune, care doreşte  concesionarea unei suprafeţe de teren să facă o investiţie de un milion de euro şi să creeze 36 de noi locuri de muncă la nivelul oraşului”, a conchis Rotea.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0