PSD Olt a desemnat candidaţii pentru Alegerile Parlamentare

HomePolitică

PSD Olt a desemnat candidaţii pentru Alegerile Parlamentare

  PSD Olt a validat lista candidaţilor pentru Alegerile parlamentare. După validarea lor în Consiliul Politic Judeţean, candidaţii au fost pre

Laura Giura (PNL), desemnată primar interimar al Slatinei. Viorel Rogojinaru preia funcţia de viceprimar pentru următoarele trei luni
Alegeri locale: Prezenţa la vot, la ora 17.00, în Slatina, Caracal, Balş, Scorniceşti, Piatra-Olt, Potcoava, Corabia şi Drăgăneşti-Olt
Alegeri 9 iunie: Peste 1.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi la datorie pe durată desfăşurării procesului electoral în judeţul Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

PSD Olt a validat lista candidaţilor pentru Alegerile parlamentare. După validarea lor în Consiliul Politic Judeţean, candidaţii au fost prezentaţi în cadrul unei conferinţe de presă. La eveniment au participat și primarii PSD din județ.

 

Senat

1 Paul Stănescu

2 Siminica Mirea

3 Emil Albotă

4 Corina Sulger

5 Răzvan Bățăgui

Camera Deputaților

1 Marius Iancu

2 Florin Barbu

3 Adrian Chesnoiu

4 Liviu Voiculescu

5 Ionuț Ivan

6 Florin Ciocan

7 Mariana Leanca

8 Alexandru Berechet

Oprescu:  „Suntem nu doar o echipă politică, suntem o forţă”

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre importanţa obţinerii în continuare a votului de încredere a cetăţenilor în dezvoltarea comunităţilor din judeţ. De aceea, în stabilirea candidaţilor au existat consultări cu cei 94 de primari pe care social democraţii îi au în cele 112 localităţi din Olt.

Astăzi a avut loc Consiliul Politic Judeţean, cea mai importantă hătărâre pe care am luat-o a fost aprobarea listei candidaţilor pentru Parlamentul României.

Suntem într-o formulă inedită, în care avem alături de noi cei 94 de primari social democraţi, avem alături de noi reprezentanţi în structurile guvernamentale, consilieri judeţeni, consilieri locali, parlamentarii de Olt, dar nu în ultimul rând, candidaţii la Alegerile Parlamentare din acest an.

Suntem nu doar o echipă politică, suntem o forţă, o echipă unită, hotărâtă, care are în spate 120.062 de voturi, voturi de încredere acordate de către cetăţenii judeţului Olt la ultimul scrutin electoral. Suntem împreună o echipă, echipa care contează!

Sunt oameni care au dezvoltat comunităţile din care provin, care au atras fonduri europene, dar şi guvernamentale, care au dezvoltat infrastructura rutieră, şcolară, socială, sunt oameni care au ridicat nivelul de trai în comunităţile din care provin.

În Partidul Social Democrat, organizaţia Olt, întotdeauna, între cetăţeni, aleşii locali, aleşii judeţeni, parlamentari şi Guvernul României, a existat un parteneriat care a reuşit să răspundă aşteptărilor cetăţenilor. În continuare avem nevoie la Bucureşti de oameni puternici şi mulţi, atât în Parlamentul României, cât şi în structurile guvernamentale, pentru a putea influenţa deciziile, decizii care înseamnă bani de investiţii pentru judeţul nostru. Aşadar, în această toamnă, iarnă, să ştiţi că nu vorbim doar despre alegeri, vorbim despre viitorul judeţului Olt şi despre România”, a precizat Marius Oprescu, preşedintele PSD Olt.

În prezent, PSD Olt are cei mai mulţi parlamentari. Este vorba despre cinci deputaţi – Florin Barbu, Marius Iancu, Cătălin Grecu, Adrian Chesnoiu şi Emil Albotă – şi trei senatori: Paul Stănescu, Siminica Mirea, Liviu Voiculescu. Liderul PSD Olt, Marius Oprescu, a apreciat activitatea acestora, chiar dacă unii dintre ei nu se mai regăsesc pe listă pentru noul scrutin, cum ar fi Cătălin Grecu, sau pe locuri neeligibile, cazul lui Emil Albotă.

Construcţia listei a fost în urma unei consultări aproape generale cu aproape toţi primarii din judeţul Olt. Spun aproape pentru că poate n-am reuşit să ne întâlnim cu unii dintre ei, în această perioadă de o lună când am avut această consultare. Dar, să ştiţi că de-a lungul timpului am stat de vorbă cu toţi primarii, ştiu părerea generală a primarilor, am spus-o şi în cadrul Comitetului Politic Judeţean, o repet şi în faţa dumneavoastră. Faptul că anumiţi oameni sunt mai în faţă şi unii mai în spate nu înseamnă că au avut o activitate parlamentară mai slabă sau unii mai bună. Eu am fost mulţumit de parlamentarii de Olt, de toţi. Noi am deschis birouri parlamentare în fiecare oraş şi municipiu din județul Olt. Fiecare oraş a avut deschis cabinet parlamentar, fiecare parlamentar s-a ocupat de unul sau două cabinete, au fost ţinute audienţe, fiecare parlamentar de Olt a avut un colegiu de care a răspuns. Ca atare, cu toţii au avut activitate, şi mă bucură faptul că niciun parlamentar care nu se regăseşte pe listă sau care se regăseşte pe un loc mai în spate, nu s-a supărat şi nu a plecat din echipă.

Suntem o echipă! Cu siguranţă că, în angrenajul acesta politic şi administrativ pe care l-am asigurat de fiecare dată, fiind oameni pregătiţi, cu siguranţă că fiecare își va găsi locul”, a mai spus Oprescu.

Oprescu: „Sperăm să obţinem un scor cât mai bun”

Cât priveşte targetul pentru alegerile parlamentare, PSD Olt îşi propune să obţină cel puţin şase mandate de parlamentar, două la Senat şi patru în Camera Deputaţilor.

Așa cum am spus-o de fiecare dată, noi sperăm să obţinem un scor cât mai bun. A spune acum ce rezultat ne dorim noi, ar însemna să facem o aroganţă. Bineînţeles că ne propunem un scor bun. În 2016, la locale, pe votul politic am luat 54% şi ceva, 95 de primari, iar la parlamentare am luat 68% virgulă ceva, închizând pentru prima oară patru deputaţi fără să fim nevoiţi să intrăm la redistribuire naţională. În 2020, am luat la locale, vot politic judeţean 54%, 95 de primari, iar la parlamentare am luat 58%. În 2024, am luat 58,59% vot politic la Consiliul Judeţean, 120.062 voturi din judeţ, 95 de primar, suntem astăzi 94. Spuneți dumneavoastră cam la ce rezultat ne aşteptăm noi să luăm”, a mai spus Oprescu.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0