Comerțul cu miei pentru Paște va începe intens în următoarele zile, iar la la nivelul judeţului Olt au fost avizate temporar centre de sacri
Comerțul cu miei pentru Paște va începe intens în următoarele zile, iar la la nivelul judeţului Olt au fost avizate temporar centre de sacrificare a mieilor în Slatina, Balş şi Osica de Sus. În Slatina, centrul va funcţiona în incinta fostului Abator Strehareți, în zilele de 17 aprilie și 18 aprilie, în Balş, în Piaţa Agroalimentară, în zilele de 16-19 aprilie, iar în Osica de Sus în târgul săptămânal, în perioada 16-19 aprilie. Kilogramul de carne de miel se vinde, în acest an cu 35-40 de lei.
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt transmite că se vor organiza centre pentru sacrificarea a tineretului ovin şi caprin, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, în Slatina, în Osica de Sus şi în Balş, conform solicitării primăriilor.
Au fost avizate temporar pentru sacrificarea tineretului ovin și caprin, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, conform solicitărilor transmise de primării, trei centre, după cum urmează:
– spațiul special amenajat situat în localitatea Osica de Sus, în cadrul târgului săptămânal, care desfășoară activitate în zilele de 13 aprilie și 19 aprilie;
– spațiul special amenajat situat în localitatea Balș, în incinta Pieței Agroalimentare, care desfășoară activitate în perioada 16 aprilie – 19 aprilie;
– spațiul special amenajat situat în localitatea Slatina, în incinta fostului Abator Strehareți, care desfășoară activitate în zilele de 17 aprilie și 18 aprilie.
„Recomandăm consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare specifice acestei perioade, numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina apariţia îmbolnăvirilor .
În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372735838; fax 0249416726 – DSVSA Olt”, transmite DSVSA Olt.
COMMENTS