Alertă meteo de ploi abundente pentru jumătate de ţară. Cod Roşu în mai multe judeţe

HomeActualitateRecomandate

Alertă meteo de ploi abundente pentru jumătate de ţară. Cod Roşu în mai multe judeţe

  Meteorologii au emis avertizări meteo de ploi abundente pentru jumătate de ţară, fiind emise alerte Cod Galben, Cod Portocaliu şi Cod Roşu.

Alertă imediată de vijelii, grindă şi ploi torenţiale în mai multe localităţi din Olt
Cod Portocaliu de vijelii, averse torenţiale şi grindină. Valul de căldură se menţine până pe 28 iulie
Alertă meteo: Cod portocaliu şi galben de vijelii, averse torenţiale şi grindină, în aproape toată ţara
Distribuie acest articol

 

Meteorologii au emis avertizări meteo de ploi abundente pentru jumătate de ţară, fiind emise alerte Cod Galben, Cod Portocaliu şi Cod Roşu.

Astfel, în interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10.00 – 17 iunie, ora 12.00, va fi în vigoare un Cod Galben ce vizează şi judeţul Olt.

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp și în restul teritoriului. Vremea va fi în general instabilă și în zilele următoare”, transmite ANM.

De asemenea, în intervalul 16 iunie, ora 10.00 – 17 iunie, ora 12.00, va fi Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi cantități însemnate de apă, pentru mai multe judeţe.

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp”, se arată în avertizarea ANM.

Meteorologii au emis şi un Cod Roşu în interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12.00 – 17 iunie, ora 12.00 de averse torențiale și abundente, zonele afectate fiind județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara

În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp”, transmit meteorologii.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0