Alocaţiile copiilor nu mai cresc din luna iulie. Majorarea se amână pentru anul viitor

HomeSocial

Alocaţiile copiilor nu mai cresc din luna iulie. Majorarea se amână pentru anul viitor

  Alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate de luna viitoare, aşa cum se vorbea iniţial, după votul de marţi pe această lege. Comisia de M

Campania de vaccinare anti Covid-19 a copiilor de 5-11 ani începe în a doua parte a lunii ianuarie
Se cere sprijinul populaţiei pentru găsirea unei femei, din Balş, dată dispărută împreună cu cei trei copii ai săi
DGASPC Olt continuă să caute asistenţi maternali pentru copiii aflaţi în grija statului
Distribuie acest articol

Loading

 

Alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate de luna viitoare, aşa cum se vorbea iniţial, după votul de marţi pe această lege.

Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna următoare, potrivit Antena3.

La votul de marţi, au fost 8 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Astfel, prin acest vot, s-a respins majorarea alocaţiilor cu 20% de la 1 iulie. Acum, cel mai probabil, majorarea alocațiilor se va face din ianuarie 2022.

În septembrie 2020, Guvernul a adoptat OUG 123/2020 ce prevedea o dublare a alocaţiilor de la acea dată, majorare care urma să se facă în cinci etape. Primele două, din august 2020 şi ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte trei fiind prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022, și iulie 2022.

În prezent, după mărirea din ianuarie 2021, alocaţiile au o valoare de 427 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi de 214 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0