Alte 290 de persoane vaccinate în Olt. S-a înregistrat o reacţie adversă de tip alergic

HomeSănătate

Alte 290 de persoane vaccinate în Olt. S-a înregistrat o reacţie adversă de tip alergic

Campania de vaccinare anti-COVID 19 a continuat marţi în judeţul Olt. Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, s-au vaccinat alte 290 de cadre medicale în cele patru centre de vaccinare amenajate, numărul total al persoanelor imunizate ajungând la 455. Potrivit DSP Olt, s-a înregistrat şi o reacţie adversă de tip alergic.

Codul Portocaliu de caniculă suspendă vaccinarea la centrul de tip drive-through, din Slatina
Ministrul Rafila: „Se poate discuta din toamnă, despre un eventual val şase Covid-19″
Noutăţi legislative în acordarea serviciilor medicale: Boala oncologică poate fi depistată mai rapid
Distribuie acest articol

Loading

Campania de vaccinare a cadrelor medicale a început, luni, în cele patru centre amenajate în judeţul Olt. În prima zi s-au vaccinat 165 de cadre, iar marţi, în a doua zi, alte 290.

Ieri,  5 ianuarie,  în cadrul fazei I de vaccinare anti- Covid19 pe raza județului Olt s-a efectuat un număr total de 290 vaccinari.  Astfel Spital Județean de Urgenta Slatina 80, Spital Municipal Caracal 115, Spital Orasenesc Balş 35, Spital Oraşenesc Corabia 60.  A fost înregistrata o reactie adversa de tip alergic. Numarul total de persoane vaccinate impotriva COVID-19 (începand cu data de 04.01.2021, prima administrare) – 455 . Menționăm că vaccinarea anti-Covid19 este gratuită,  voluntară si necondiționată”, a precizat Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt.

În vederea vaccinării populației, în județul Olt, au fost identificate și amenajate (sau sunt în curs de amenajare) 9 centre. Dintre acestea, trei sunt în municipiul Slatina, două în municipiul Caracal și câte un centru în orașele Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Scornicești.

Vaccinarea împotriva Covid-19 se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele populaționale, după cum urmează:

Etapa 1 – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat;

Etapa 2 – include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;

Etapa 3 – include populația generală.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0