24.6 C
Slatina
sâmbătă, iulie 24, 2021

Angajaţii care pot ieşi la pensie mai repede cu 13 ani. Proiectul de lege, votat în Parlament

Săptămâna aceasta

- Advertisement -
 

Angajaţii care au lucrat cel puţin 25 de ani în industria de producţie de energie termică şi electrică se vor putea pensiona mai repede ca până acum. Totul este posibil după ce Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, acest proiect de lege privind sistemul unitar de pensii publice.

Angajaţii din industria de producţie de energie termică şi electrică se pot pensiona cu 13 ani mai devreme

Persoanele care au lucrat în industria de producţie de energie termică şi electrică vor beneficia de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, cu condiţia să aibă un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în aceste activităţi.

Actul normativ prevede introducerea unor noi activităţi din domeniul producţiei energiei electrice şi termice, în categoria celor care se desfăşoară în condiţii de muncă speciale.

Potrivit textului adoptat, vor fi considerate locuri de muncă în condiţii speciale şi „activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui”.

Sindicaliştii cer ca minerii şi energeticienii din CE Oltenia să fie în categoria celor cu condiţii de muncă speciale

Aceste prevederi intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Un grup de sindicalişti de la Sindicatul Energia Rovinari a venit miercuri la Camera Deputaţilor pentru a cere adoptarea acestui proiect, pentru ca minerii şi energeticienii din Complexul Energetic Oltenia să fie introduşi în categoria celor care îşi desfăşoară activitatea în condiţii de muncă speciale, potrivit Antena3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email