17.7 C
Slatina
sâmbătă, septembrie 18, 2021

ANPC-ul a efectuat controale la service-urile auto din Olt. Unele funcţionau fără autorizaţie

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
Comisarii ANPC au aplicat 123 amenzi contravenţionale în valoare de 496.500 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor în mai multe service-uri din ţară, printre care şi din Olt. De asemenea au fost oprite definitiv de la comercializare mărfuri neconforme din  showroom-uri în valoare aproximativă de 55.000 lei.

În cursul acţiunilor de control s-au constatat o serie de abateri. Mai mult, în judeţul Olt au fost depistate service-uri auto care funcţionau fără autorizaţie.

Lipsa totală sau parțială a autorizațiilor de funcționare, în județele: Bacău, Mureș, Covasna, Harghita, Mehedinți, Timiș, Olt, Ilfov, Bihor și Municipiul București; Lipsa totală sau parțială a precizărilor cu privire la garanția pieselor de schimb sau a lucrărilor realizate, în județele: Galați, Cluj, Gorj, Olt, Alba, Harghita, Sibiu, Mureș, Covasna, Caraș Severin, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Satu Mare și Municipiul București; Nerespectarea timpului de remediere al defecțiunilor acoperite de garanție, în județele: Covasna, Hunedoara, Harghita, Olt, Gorj și Bihor”, se arată într-un comunicat de presă al ANPC.

Numeroase deficienţe au fost depistate şi în ceea ce priveşte informarea consumatorilor.

Lipsa afișării sau afișare neconformă a prețurilor și tarifelor orare (prețurile sau tarifele afișate nu corespund cu cele din deviz, în sensul că sunt mai mici decât cele prevăzute în documentele oficiale, nu sunt așezate la loc vizibil sau sunt afișate în mod echivoc, fără a avea toate explicațiile necesare), în județele: Vâlcea, Olt, Gorj, Alba, Giurgiu, Teleorman, Brașov, Sibiu, Buzău, Bacău, Iași, Covasna, Vaslui, Tulcea, Galați, Ilfov, Mureș, Hunedoara, Cluj, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Botosani și Municipiul București”, se mai arată pe site-ul ANPC.

De asemenea, comisarii ANPC au descoperit că în service-urile din judeţul Olt erau utilizate aparate de măsură fără dovada verificării metrologice.

ANPC va continua analiza și centralizarea rezultatelor seriei de verificări în domeniul service-urilor și dealer-ilor auto, la nivel national. Totodată,  îi asigură pe consumatori că supraveghează atent piața pentru a verifica modul în care operatorii economici le respectă drepturile, în timpul actului comercial.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email