Avertizare meteorologică: Ploi, vânt şi vreme rece pe tot parcursul săptămânii ce urmează

HomeActualitate

Avertizare meteorologică: Ploi, vânt şi vreme rece pe tot parcursul săptămânii ce urmează

Meteorologii au emis o informare de vreme rea, care vizează aproape toată ţara. În interval de valabilitate: 21 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 10:00 vor fi precipitații moderate cantitativ, local intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.

Ger de crapă pietrele! Vreme cu temperaturi de până la -22 de grade
Atenţionare meteo: Ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, până vineri seara
Meteorologii au emis o atenţionare de instabilitate atmosferică, vijelii şi grindină, până pe 20 iunie
Distribuie acest articol

Loading

 

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15…20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei”, transmite ANM.

Meteorologii anunţă că până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0