32.3 C
Slatina
miercuri, iunie 29, 2022

Avertizare nowcasting de burniţă şi polei în Olt. Recomandările Poliţiei

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioană
Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -

 

UPDATE: Atenţionarea de polei a fost prelungită până la ora 13.00.

Ştirea iniţială. Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de burniţă şi polei, valabilă până la ora 10.00. Se circulă cu dificultate din cauza gheţuşului format, iar Poliţia are o serie de recomandări pentru şoferi.

S-au înregistrat şi evenimente rutiere, pe DN 65, în zona localităţii Valea Mare, şi între Slatina şi Brebeni, din cauza carosabilului cu gheaţă.

Având în vedere atenționarea COD GALBEN: precipitații slabe care depun polei, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei)!

Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă!

Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic! Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.

Asiguraţi-vă o vizibilitate bună în habitaclul maşinii, prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei, precum şi să aveţi în perfectă stare de funcţionare sistemul de climatizare şi ştergătoarele de parbriz!

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile!

Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă, sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă! Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,All seasons”.

Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor”, transmit reprezentanţii Poliţiei.

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei