Bekaert Slatina închide temporar activitatea. Muncitorii vor intra în şomaj tehnic

HomeActualitate

Bekaert Slatina închide temporar activitatea. Muncitorii vor intra în şomaj tehnic

Nu doar Pirelli Slatina îşi suspendă activitatea, din cauza COVID-19, ci şi Bekaert Slatina. Fabrica îşi încetează activitatea în perioada 23-31 martie  deoarece există suprastocuri, iar cererea din partea clienţilor este scăzută. Cei aproximativ 900 de lucrători vor intra în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi cu 75% din salariu.

Bekaert Slatina îşi suspendă activitatea în perioada 23-31 martie

VIDEO. Incendiu violent într-o garsonieră din Balş. 25 de persoane evacuate din bloc, 4 au fost transportate la spital, intoxicate cu fum
Prefectura Olt: Cei care merg în comunele limitrofe ale municipiilor Slatina şi Caracal trebuie să completeze DECLARAŢIE
Record NEGATIV/ 195 de persoane testate pozitiv în Olt, în ultimele 24 de ore

În contextul general al pandemiei de COVID-19, multe fabrici sistează activitatea din cauza cererilor tot mai reduse a produselor fabricate. Bekaert Slatina va opri temporar, în perioada 23-31 martie, producţia de inserţii metalice, deoarece există suprastocuri, iar cererile din partea clienţilor cu care lucrează au scăzut. Astfel, cei aproximativ 900 de lucrători vor intra, în perioada 23-31 martie, în şomaj tehnic.

Am decis să suspendăm activitatea în perioada 23-31 martie, din motive generate de contextul actual. Avem suprastocuri, iar cererea din partea clienţilor noştri a scăzut. Pe de altă parte, este benefic şi pentru salariaţii noştri, care vor sta acasă, iar astfel vor evita contactul cu alte persoane în drumul către fabrică. Avem 850-900 de muncitori, care vor intra în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi cu 75% din salariu”, a declarat Gabriel Spaloghe, manager în sectorul sănătăţii şi securităţii în muncă din cadrul companiei Bekaert Slatina.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0