Cadrele didactice trebuie să anunţe dacă sunt sau nu dispuse să se vaccineze. Ce spune inspectorul şef al ISJ Olt despre redeschiderea şcolilor

Cadrele didactice trebuie să anunţe dacă sunt sau nu dispuse să se vaccineze. Ce spune inspectorul şef al ISJ Olt despre redeschiderea şcolilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt trebuie ca până pe data de 15 ianuarie, ora 16.00, să centralizeze situaţia cu privire la personalul didactic, auxiliar şi nedidactic care doreşte vaccinarea. Astfel, până la această dată directorii unităţilor de învăţământ din judeţ trebuie să transmită toate aceste informaţii. Potrivit spuselor inspectorului şef al ISJ Olt, Victor Iacobescu, în funcţie de evoluţia pandemiei, este posibil ca şcolile să fie deschise etapizat, începând cu data de 8 februarie.

Distribuie pe Facebook

Ministerul Educaţiei a cerut inspectoratelor școlare o situație în legătură cu disponibilitatea de vaccinare a personalului care lucrează în învățământ, care ar putea fi inclus în etapa a doua a vaccinării. Această situație cu personalul dispus să se vaccineze trebuie transmisă până la data de 15 ianuarie, ora 16:00.

Am cerut tuturor directorilor unităţilor de învăţământ ca până pe data de 15 ianuarie să ne transmită situaţia cu profesorii care sunt de acord să se vaccineze. Vaccinarea nu este obligatorie, ci voluntară”, a precizat Victor Iacobescu, inspector şef al ISJ Olt.


Cât priveşte redeschiderea fizică a şcolilor, inspectorul şef al ISJ Olt, Victor Iacobescu, crede că se va face etapizat, în funcţie de evoluţia pandemiei COVID-19.

Cert este că pe data de 11 ianuarie, şcoala va începe online. Personal, cred că din semestrul al doilea, din luna februarie, vor începe cursurile fizic pentru grădiniţe, clasele 1-4, clasele a VIII-a şi a XII-a. Sper ca pandemia să aibă o involuţie, ca să putem începe cât mai curând”, a mai spus Victor Iacobescu.

Anul care tocmai s-a încheiat a adus şi un val de pensionări. Astfel, potrivit datelor ISJ Olt, 1 septembrie-31 decembrie, 103 cadre didactice şi-au încheiat activitatea şi şi-au depus dosarele de pensionare.

COMMENTS