0.2 C
Slatina
duminică, ianuarie 16, 2022

Când va fi introdus certificatul verde la locul de muncă

Săptămâna aceasta

- Advertisement -
 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat cu oamenii de afaceri despre măsurile care pot fi luate în perspectiva apariției unui nou val al pandemiei, printre subiecte fiind certificatul COVID și voucherele gratuite pentru testare.

Alexandru Rafila a anunțat că, în cursul zilei de luni, a avut o primă întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri privind „necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potențial val pandemic”.

În cursul zile de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19. Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Când va fi introdus certificatul COVID-19 la muncă

Totodată, s-au purtat discuții și despre soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice. Părțile au discutat despre certificatul COVID și despre voucherele de testare.

„Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei.

Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1”, a declarat Alexandru Rafila.

Cum va fi introdus certificatul COVID-19

Guvernul vrea să își asume răspunderea pe legea privind certificatul COVID-19 la muncă, spune surse apropiate coaliției. Aceasta ar fi cea mai rapidă variantă ca proiectul să fie adoptat până la sfârșitul anului.

Statul va asigura 15 teste lunare și vor fi acceptate atât teste PCR cât și testele antigen.

Sursa: Antena3

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email