Constructorii, în atenţia ITM Olt. Controalele pe şantiere vor începe în aprilie

HomeSocial

Constructorii, în atenţia ITM Olt. Controalele pe şantiere vor începe în aprilie

În perioada februarie - decembrie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt va desfașura Campania Națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor. Constructorii vor fi chemaţi, în primă fază, la sediul ITM Olt, pentru a li se aduce la cunoştinţă obligaţiile vizavi de salariaţi, urmând ca din luna aprilie să înceapă controalele pe şantiere.

Amenzi aplicate de ITM Olt la angajatori din Balş şi Caracal, care au spaţii de depozitare
Mecanicii din service-urile auto din Olt nu îşi primesc banii la timp. Ce nereguli au mai depistat inspectorii ITM
Controale la societăţile din Olt care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră
Distribuie acest articol

Loading

Potrivit reprezentanţilor ITM Olt, se doreşte creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor din domeniul construcțiilor în ceea ce privește obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime.

Campania națională se va desfășura în mai multe etape, începând în perioada februarie – martie 2021 cu mediatizarea, informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, prin întâlniri cu aceștia la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse”, a precizat Cristian Ungureanu, inspector şef al ITM Olt.

Etapa de control se va desfăşura în perioada aprilie – octombrie 2021, urmând ca etapa de verificare a realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor, să se realizeze pe toată durata de desfășurare a campaniei, în funcție de termenele de remediere dispuse cu ocazia controalelor.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0