Creşte de la o zi la alta numărul virozelor. Peste 100 de internări în spitalele din Olt, în ultima săptămână

HomeRecomandateSănătate

Creşte de la o zi la alta numărul virozelor. Peste 100 de internări în spitalele din Olt, în ultima săptămână

  Creşte de la o zi la alta numărul virozelor şi al pneumoniilor în judeţul Olt. În ultima săptămână, peste 100 de persoane au avut nevoie de

O localitate, din Olt, sub incidenţa noilor RESTRICŢII. Lista actualizată a cazurilor COVID-19
Primul deces din cauza gripei în Olt. Bărbatul era internat la SJU Slatina
Incidenţa în Olt a scăzut la 5,79. Continuă să scadă rata de infectare şi în Slatina
Distribuie acest articol

Loading

 

Creşte de la o zi la alta numărul virozelor şi al pneumoniilor în judeţul Olt. În ultima săptămână, peste 100 de persoane au avut nevoie de internare. DSP Olt recomandă vaccinarea împotriva gripei.

 

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, în săptămâna 30.09- 06.10.2024, la nivelul judeţului Olt, s-au înregistrat  477 cazuri  de infecţii respiratorii acute cu 39 internari, 200 cazuri de pneumonii cu 64 internari.

Pentru limitarea extinderii infectiilor  virale, inclusiv gripa, D.S.P. Olt recomandă:

 

  • Evitarea, pe cat posibil, a aglomerarilor umane si a contactului cu persoanele bolnave.
  • Folosirea batistei de unica utilizare;
  • Respectarea unui regim sanatos de viata- alimentatie bogata in legume si fructe;
  • Evitarea consumului de alcool, cofeina, pentru că acestea pot duce la deshidratare si astfel la  agravarea simptomelor.
  • Adaptarea unei tinute vestimentare adecvate sezonului.
  • Mentinerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii in comunitate.
  • Evitatea automedicatiei si prezentarea la medicul de familie in cazul aparitiei unor semne/simptome compatibile cu gripa.

 

Medicii susţin că „vaccinarea  antigripala este cea mai sigura si eficienta masura de profilaxie” care trebuie aplicata cu caracter anual.

Segmentele populaționale care beneficiază de prescrierea, eliberarea și decontarea în regim de compensare 50% din prețul de referință a medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunității active sau folosite pentru prevenirea unor boli transmisibile   sunt persoanele cu vârste  ≥ 45 ani și < 65 de ani,fără boli cronice”, transmite DSP Olt.

Segmentele populaționale care beneficiază de prescrierea, eliberarea și decontarea în regim de compensare 100% din prețul de referință a medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunității active sau folosite pentru prevenirea unor boli transmisibile sunt:

  1. copii cu vârsta ≥ 6 luni și < 19 ani;
  2. gravide;
  3. persoane cu vârsta ≥ 19 ani și < 65 de ani aflate în una dintre următoarele situații: boli cardio-vasculare cronice, boli respiratorii cronice, boli renale cronice, boli hepatice cronice, boli neurologice cronice, boli metabolice, boli oncologice, boli autoimune,  malformații congenitale,  obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA, Terapie imunosupresoare,  transplant imunosupresia congenitală;
  4. persoane cu vârsta peste 65 de ani;
  5. personal medico – sanitar și auxiliar

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0