Cu sprijinul AJOFM Olt, aproape 2.000 de olteni şi-au găsit o slujbă în acest an

HomeSocial

Cu sprijinul AJOFM Olt, aproape 2.000 de olteni şi-au găsit o slujbă în acest an

  Ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Ol

Cursuri gratuite de îngrijitoare copii şi manichiuristă, prin AJOFM Olt
Rata şomajului, în creştere, la nivelul judeţului Olt
Oltenii, aşteptaţi să-şi depună CV-ul pentru a pleca la cules de mazăre în Portugalia. Salariul poate ajunge la 1.700 de euro
Distribuie acest articol

Loading

 

Ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, în primele cinci luni ale anului, 1.857 persoane au fost încadrate în muncă. Cei mai mulţi dintre cei care şi-au găsit o slujbă au peste 45 de ani.

Potrivit datelor AJOFM Olt, din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 mai 2021, 711 au peste 45 de ani, 458 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 336 au între 25 și 35 de ani, iar  352  sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 812 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar  1.045  persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (734), urmate de cele cu studii gimnaziale (397), profesionale (385), 97 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele cinci luni ale anului 2021, 427 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, transmite AJOFM Olt.

În primele cinci luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.594  persoane.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0