23.1 C
Slatina
sâmbătă, august 13, 2022

DSP Olt aduce precizări cu privire la vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor de 5-11 ani

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioană
Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -

 

DSP Olt a demarat pregătirile pentru imunizarea copiilor cu vârsta 5-11 ani, care va începe în a doua jumătate a lunii decembrie. Astfel, în centrele de vaccinare anti-Covid-19 existente se vor crea fluxuri noi, exclusiv pentru vaccinarea copiilor.

Pentru vaccinarea  copiilor cu vârste cuprinse între 5- 11 ani, Direcţia de Sănatate Publică Olt transmite că la nivelul centrelor existente se vor organiza fluxuri dedicate in exclusivitate acestei grupe.

De asemenea, dacă adresabilitatea va fi mare, DSP Olt ia în calcul înfiinţarea unor noi puncte pentru imunizarea acestei categorii de vârstă.

În functie de adresabilitate, de evolutia evenimentelor, vom gândi şi alte strategii de înfiinţare a unor cabinete de vaccinare pe langa unitaţi sanitare cu sau fără paturi, care au secţii sau compartimente  de pediatrie, în care se doreste deschiderea acestor centre, atât pentru  scurtarea timpului de acces la vaccinare a copiilor, cât si pentru evitarea  aglomerarilor”, transmite DSP Olt, printr-un comunicat de presă.

DSP Olt mai transmite că această  etapă de vaccinare va demara după prima jumătate a lunii decembrie 2021, cu respectarea recomandarilor  experţilor, dupa cum urmează:

  • asigurarea unui circuit separat pentru copii cu varste cuprinse intre 5-11 ani;
  • dotarea cabinetului de vaccinare cu frigider dedicat păstrării veccinului; produs biologic diferit faţa de cel folosit pentru restul grupelor de vârsta;
  • personalul care va activa în aceste cabinete să fie, de preferinţa, cu experienţa în lucrul cu populaţia pediatrică.
Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei