Fast-food, din Slatina, închis temporar din cauza condiţiilor improprii

HomeActualitateRecomandate

Fast-food, din Slatina, închis temporar din cauza condiţiilor improprii

  Un fast-food, din Slatina, zona Gară, care are la vânzare şi produse de patiserie, a fost închis temporar de către DSVSA Olt, din cauza cond

DSVSA Olt a primit prima solicitare de avizare a unui centru de sacrificare a mieilor. Osica de Sus şi-a amenjat spaţiul
DSVSA Olt a amendat mai multe carmangerii, măcelării şi magazine alimentare. Carnea, ţinută în condiţii improprii
Paşte 2023: Primăriile din Olt pot solicita avizarea centrelor temporare de sacrificare a mieilor
Distribuie acest articol

Loading

 

Un fast-food, din Slatina, zona Gară, care are la vânzare şi produse de patiserie, a fost închis temporar de către DSVSA Olt, din cauza condiţiilor improprii. Controalele au fost efectuate împreună cu poliţişti ai SICE, dar şi reprezentanţi ai ITM Olt şi ai Protecţiei Consumatorului.

Controale la două unităţi de alimentaţie publică, în Slatina, efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice Olt împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt.

Activitățile de control au vizat doi operatori economici din municipiul Slatina. Este vorba despre două fast-fooduri, unul dintre ele, situat în zona Gară, fiind închis temporar de către DSVSA Olt, din cauza condiţiilor improprii şi a manipulării necorespunzătoare.

De asemenea, s-au aplicat amenzi. DSVSA Olt a aplicat o amendă în valoare de 20.000 de lei, în timp ce SIICE Olt a aplicat amenzi în valoare de 30.000 de leo, pentru neutilizarea caselor de marcat. Mai mult decât atât, la una dintre unităţi a fost confiscată şi suma de 1.500 de lei.

În cadrul activităţilor desfăşurate, echipele de control au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 50.000 de lei, respectiv 2 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 2 pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, echipele de control au dispus confiscarea a 1.500 de lei, precum și suspendarea activității unui operator economic până la remedierea problemelor identificate”, transmite IPJ Olt.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0