Fetiţa de 5 ani, care a suferit un transplant de ficat, la Institutul Clinic Fundeni, a murit

HomeSănătate

Fetiţa de 5 ani, care a suferit un transplant de ficat, la Institutul Clinic Fundeni, a murit

  Fetița care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicațiilor pos

Doliu la „Radu Greceanu”. Profesorul de matematică, care a îndrumat zeci de generaţii, Gheorghe Duţă, s-a stins din viaţă
VIDEO. Antrenorul slătinean, Marius Popa, condus pe ultimul drum de familie, prieteni, colegi şi jucători pe care i-a pregătit
Un alt deces şi 32 de infectări COVID-19, raportate în Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Fetița care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile, anunţă Insitutul Clinic Fundeni. Fata suferea de boala rară, Wilson, deși inițial s-a spus că ea ar fi suspectă de hepatita misterioasă.

Medicii anunțau, după transplant, că starea fetiței era stabilă și se afla sub supraveghere în secția de Terapie Intensivă. Operația a durat 5 ore, iar medicii spuneau că evoluția lent favorabilă se datora statusului de denutriție al pacientei, severității bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgență și unor infecții virale din antecedentele recente care au impact immunologic și hematologic.

Vestea salvatoare pentru Rebeca și pentru părinții săi venise în ultima clipă de la un donator în vârstă de 17 ani.

A fost un donator de 17 ani, ceea ce a permis să se preleveze mai multe organe, a trebuit să mergem cu elicopterul până acolo și înapoi cu organul pentru a ajunge la timp pentru a putea fi transplantat”, a spus medicul de la Fundeni Vitachki Guenadiy.

Medicii de la Institutul Clinic Fundeni – Sectia Clinica ATI III anunțaseră, în urmă cu câteva săptămâni, că era în stare staţionară, că grefa hepatică era funcţională, dar că pacienta era intubată şi ventilată mecanic.

Întotdeauna suntem rezervaţi în prognostic. Am avut o perioadă extrem de dificilă în managementul fetiţei, imediat după ce s-a pus noua grefă, în sensul că grefa respectivă, deci fragmentul pe care l-a primit, a avut o întârziere de funcţie care a fost un fel de siderare, ca să spun aşa, se numeşte scanning al grefei. A fost o perioadă în care a necesitat, în continuare, măsuri extrem de invazive de terapie intensivă. (…) A avut o perioadă în care sângele nu s-a coagulat, extrem de hipotermă, deci a fost un moment chiar foarte dificil. Dar după terapia intensivă făcută, după ce a ajuns şi în reanimare şi am continuat cu măsurile de terapie intensivă, în acest moment suntem optimişti, deci şi-a reluat diureza. Grefa funcţionează, parametrii de coagulare s-au normalizat în urma măsurilor”, a declarat medicul Dana Tomescu, şef secţia ATI din Institutul Clinic Fundeni.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 1
DISQUS: 0