-3.8 C
Slatina
joi, decembrie 9, 2021

Florin Cîțu: „ Propunerea mea e să creștem salariul mai devreme, înainte de 1 ianuarie”

Săptămâna aceasta

- Advertisement -
 

Premierul Florin Cîțu a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni de la TVR 1, că speră să fie luată o decizie privind creșterea salariului minim pe economie până pe 1 octombrie.

Premierul Cîțu a anunțat că va veni cu propunerea de creștere a salariului minim mai devreme de 1 ianuarie, undeva în luna decembrie.

„Au fost discuții despre creșterea salariului minim. Trebuia să mai avem o discuție azi. Vreau să avem o decizie până pe 1 octombrie. E o propunere de creștere a salariului minim de la patronate de 8% și o propunere de la sindicate de 10%. Aș vrea să ne gândim la o formulă care să fie pusă în practică în fiecare an. E bine că discutăm acum, nu în decembrie. Vreau să fie aprobat cât mai repede ca toate companiile să știe.

Trebuie să vorbesc să văd dacă putem crește anul acesta salariul mai devreme de 1 ianuarie, poate în decembrie, dar trebuie să am o discuție cu patronatele. E propunerea cu care vreau să vin”, a afirmat Florin Cîțu.

Raluca Turcan, despre salariul minim: E o prioritate zero

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că se gândește la o majorare semnificativă a salariului minim pe economie care, în mod normal, ar trebui să intre în vigoare de la începutul anului viitor.

Salariul minim este o prioritate zero pentru Guvern şi un mare pas înainte comparativ cu modul în care s-au comportat alte guverne până acum. De obicei, majorarea salariului minim intră în vigoare la începutul anului viitor. De la 1 ianuarie, în mod normal, trebuie să avem o majorare a salariului minim. Eu mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim întrucât creşterile de preţuri sunt mult peste ce s-a întâmplat în România în ultima perioadă”, a declarat Raluca Rurcan, într-o conferinţă de presă din Oradea.

Raluca Turcan a spus că pentru a răspunde problemelor de pe piaţa muncii este nevoie de creşterea salariului minim în România, întrucât nivelul actual nu este doar insuficient, ci este şi factor generator de migraţie.

Sunt probabil cel mai pro ministru pentru creşterea salariului minim în România. Românii noştri aleg să plece în străinătate din cauza salariului şi datorită serviciilor de care beneficiază în alte ţări. Nu mai putem accepta şi duce cu toţii, ca societate, acest nivel al salariului minim.

Pentru prima dată, într-un guvern, într-un mandat de opt luni, la aceeaşi masă, patronate, sindicate, instituţii ale statului, am reuşit să agreăm că salariul minim trebuie să crească, că această creştere trebuie să fie făcută predictibil şi cât mai repede astfel încât mediul economic să poată să-şi pregătească activitatea pe anul următor şi, de asemenea, să nu fie făcută subiectiv, la presiunea diferiţilor factori, ci ancorată în nişte indicatori economici astfel încât şi în anii următori să putem evalua cum va evolua salariu minim”, a afirmat ministrul Muncii.

Sursa: Româniatv

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email