FOTO. CSM Slatina, remiză în dublă inferioritate numerică. Oprescu, despre maniera de arbitraj: „Au fost dueluri interpretate diferit”

HomeSport

FOTO. CSM Slatina, remiză în dublă inferioritate numerică. Oprescu, despre maniera de arbitraj: „Au fost dueluri interpretate diferit”

  CSM Slatina a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat pe teren propriu cu CSM Reşiţa, la capătul unei partide în care slătinenii au

Liga a III-a/ Petrolul Potcoava, deplasare la liderul seriei CSM Alexandria. Vediţa Coloneşti, în căutarea primelor puncte
Mihai Ianovschi, după meciul cu U Craiova 1948: „Este un rezultat total injust”
Vediţa Coloneşti şi Petrolul Potcoava debutează, pe 17 august, în Cupa României. Programul primului tur
Distribuie acest articol

Loading

 

CSM Slatina a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat pe teren propriu cu CSM Reşiţa, la capătul unei partide în care slătinenii au evoluat cu doi oameni mai puţin aproximativ 30 de minute. Meciul a fost unul de luptă, cu puţine ocazii, slătinenii ratând două situaţii bune, în prima repriză, prin Valentin Alexandru. Arbitrajul în schimb a pus probleme, „centralul” Sergiu Anton trecând de multe ori cu vederea faulturile jucătorilor reşiţeni, în timp ce gazdele au fost atent sancţionate, inclusiv antrenorul Daniel Oprescu fiind avertizat.

CSM Slatina a remizat, 0-0, cu CSM Reşiţa, formaţie care venea după un succes cu CSA Steaua Bucureşti, şi care spera să obţină o victorie care să-i confere şanse reale la play-off. Meciul a adus un joc de luptă, în care ambele formaţii au încercat să rişte cât mai puţin. Cele mai importante ocazii le-a avut Slatina, însă Valentin Alexandru a ratat două situaţii bune, o reluare cu capul din 5 metri, şi un contraatac irosit pe final de primă repriză.

Din minutul 62, CSM Slatina a rămas în inferioritate numerică, Mitran fiind avertizat cu al doilea cartonaş galben, pentru ca în minutul 66 Jhon Mondragon să vadă direct cartonaşul roşu, pentru un gest nesportiv. Fundaşul columbian este faultat din spate în propria jumătate de teren, în timp ce proteja un balon, iar în contrareplică acesta îşi împinge cu capul adversarul, care cade la pâmînt. Gestul acestuia a adus echipa slătineană în dublă inferioritate numerică. Mai bine de jumătate de oră, slătinenii au evoluat în nouă jucători şi au reuşit să obţină remiza. Ba chiar, pe contraatac, Călin Toma a scăpat singur spre poartă, în minutul 84, însă fundaşul slătinenilor nu a mai avut forţa de a continua faza, prăbuşindu-se undeva la 16 metri, în duelul cu un adversar.

Îi felicit pentru atitudinea arătată, după ce am rămas cu doi jucători mai puţin. E adevărat că, până atunci, jocul nu a fost extraordinar, dar am avut câteva situaţii bune, pe care nu am reuşit să le fructificăm. Şi da, aştept mai mult de la jucătorii cu experienţă cum este Vali Alexandru, care a avut două situaţii bune şi nu ne-am ales cu nimic. Era foarte important să nu primim gol, pentru că mă aşteptam ca Resiţa să vin peste noi, aceasta era cam ultima şansă să forţeze să câştige, să prindă play-off-ul, iar noi voiam să introducem un atacant de viteză, să-i prindem pe contraatac. Dar, au venit acele eliminări care ne-au dat peste cap toată strategia.

Băieţii au făcut un efort fantastic, ţinând cont că au evoluat în inferioritate o bună perioadă de timp, iar pentru asta trebuie felicitaţi”, a declarat antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu.

Oprescu, întrebat despre arbitraj: „S-a făcut de râs”

Maniera de arbitraj a centralului Sergiu Anton, care a aplicat regulamenul doar într-o direcţie, a fost criticată şi de antrenorul Daniel Oprescu. Tehnicianul Slatinei a precizat că brigada de arbitri nu a judecat cu aceeaşi măsură duelurile în care se impuneau cartonaşe.

Da, am fost avertizat, dar nici nu a ştiut să-mi spună de ce. Poate pentru că am depăşit spaţiul…Dacă nu eşti conectat la ceea ce se întâmplă pe teren, nu mai veni să arbitrezi, că te faci de râs. Şi s-a făcut. Au fost dueluri pe care le-a interpretat diferit. Lui Mitran, la prima intrare i-a dat cartonaş galben, iar o altă fază similară petrecută la centrul terenului nu a acordat nimic. La fel, la Constantin Radu, şi nu a acordat nimic”, a precizat Daniel Oprescu, cu privire la arbitraj.

Legat de gestul fundaşului central Jhon Mondragon, Daniel Oprescu a precizat că jucătorul va fi sancţionat.

Sunt foarte supărat pe jucătorii mei, în principal pe Mondragon, pentru că la experienţa lui nu are voie să facă aşa ceva. Cum să reacţionezi asa!? Unde se vede plusul de experienţă, că în joc nu s-a văzut…Va fi aspru sancţionat.

Mai sunt două meciuri din sezonul regulat, încercăm să scoatem maximum. Vedeţi, în Liga a II-a se poate întâmpla orice. FC Argeş a bătut cu 1-0 pe Progresul Spartac , care a jucat în inferioritate, cu un gol marcat din penalty. Noi am bătut în inferioritate, cu jucător eliminat din prima repriză, pe Spartac…aşa că vedeţi cum este fotbalul la Liga a II-a? Aş vrea să ne bucurăm că putem vedea fotbal de Liga a II-a la Slatina”, a mai spus Daniel Oprescu.

Flavius Stoican, mulţumit cu punctul obţinut, deşi echipa sa a evoluat în superioritate

Antrenorul echipei CSM Reşiţa, Flavius Stoican, s-a văzut nevoit să se mulţumească cu punctul obţinut, deşi echipa sa a jucat cu doi oameni în plus cam o jumătate de oră. Tehnicianul formaţiei reşiţene a admis că jucătorii săi nu au avut ocazii importante, una dintre situaţii fiind un şut, în blocaj, al lui Drăghiceanu, spre final de meci.

Ne doream să obţinem victoria, dar să fim realişti, am întâlnit o echipă bine asezată în teren, de aceea vreau să-l felicit pe domnul Oprescu. Un meci încrâncenat, fără prea multe ocazii de gol, până la urmă s-a terminat egal, un punct pe care-l punem în clasament, asta este realitatea. Cred că este un rezultat echitabil.

Chiar dacă adversarii au jucat în inferioritate, la un moment dat cu doi oameni mai puţin, au stat foarte bine în apărare, greu i-am desfăcut, iar atunci când am făcut-o, o dată sau de două ori, acel şut al lui Drăghiceanu, am avut neşansă. Însă, prea puţin am arătat, puteam mult mai mult, dar ţinând cont că adversarul a stat bine şi în prima şi în a doua repriză, a fost destul de delicat. Luăm fiecare meci în parte şi orice punct este important pentru noi, pentru moral, şi da, dacă se poate, ne-am dori să ajungem în play-off, dar obiectivul nostru este menţinerea în Liga a II-a. Astăzi, am întâlnit o echipă arţăgoasă, e echipă bine asezată, şi vreau să-i felicit. Noi trebuie să ne refacem pentru meciul cu Buzăul”, a precizat Flavius Stoican, după remiza de la Slatina.

CSM Slatina: Velcu, I. Mitran, A. Stan, Mondragon, C. Toma ,D. Toma, I. Năstăsie, Ciocâlteu (Riza 68′), Doman (cpt.)(Donca 68′), R. Popa – Val. Alexandru (Sălcianu 68′).

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0