FOTO. Drăgăneşti-Olt: Prinşi la pescuit în perioada prohibiţiei, cu o ambarcaţiune pneumatică, pe lacul de acumulare

HomeEveniment

FOTO. Drăgăneşti-Olt: Prinşi la pescuit în perioada prohibiţiei, cu o ambarcaţiune pneumatică, pe lacul de acumulare

  Doi tineri, în vârstă de 24, respectiv 25 de ani, au fost prinşi în timp ce pescuiau pe pe malul stâng al lacului de acumulare Drăgănești-Ol

FOTO. Jandarmii olteni au venit în sprijinul oamenilor suferinzi. Ei vor dona sânge şi în zilele următoare
FOTO. Poliţiştii şi jandarmii din Olt s-au alăturat campaniei „Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă!”
Jandarmii olteni au fost dotaţi cu ATV-uri destinate intervenţiilor în zone greu accesibile
Distribuie acest articol

Loading

 

Doi tineri, în vârstă de 24, respectiv 25 de ani, au fost prinşi în timp ce pescuiau pe pe malul stâng al lacului de acumulare Drăgănești-Olt, în perioada prohibiţiei. Jandarmii au confiscat cantitatea de peşte, pe care au redat-o mediului natural, dar şi barca şi plasele de pescuit, care au fost predate în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii olteni au surprins, azi-noapte, în jurul orei 01.30, două persoane care pescuiau pe luciul apei, dintr-o ambarcațiune pneumatică, pe malul stâng al lacului de acumulare Drăgănești-Olt.

Activitatea acestora a fost întreruptă de jandarmi, cei doi bărbați în vârstă de 24, respectiv 25 de ani au fost legitimați, le-a fost stabilită identitatea și s-a constatat că aceștia dețineau plase de pescuit în lungime totală de 640 metri, precum și o cantitate de 5 kg de pește care a fost redat mediului natural.

Celor în cauză, jandarmii le-au întocmit acte procedurale de sesizare a organelor de urmărire penală cu propunerea privind încadrarea juridică a faptelor de ,,pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, ”pescuitul comercial prin orice metode și mijloace al peștilor în perioada de prohibiție” și ”deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Barca pneumatică și cele opt plase de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind predate ulterior organelor de cercetare penală, împreună cu persoanele în cauză, în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

Activitatea s-a desfășurat în cooperare cu inspectorii piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.  

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt sunt desfășurate constant acțiuni în cooperare sau în sistem propriu, pentru combaterea oricăror fapte de încălcare a legislației în domeniul piscicol.

Acțiunile de acest gen vor continua, atenția jandarmilor fiind îndreptată asupra modului de respectare a normelor în vigoare pentru conservarea și protecţia faunei piscicole”, transmite Jandarmeria Olt.

Jandarmii olteni reamintesc faptul că din data de 9 aprilie a început prohibiția generală pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, iar pescarii își vor putea relua activitatea după data de 7 iunie a.c.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Balmes ion 1 an ago

    Felicitări,ar trebui și la băbiciu controle,e plin de plase

DISQUS: 0