Clubul Sportiv Municipal Slatina a organizat un moment special pentru a marca aprobarea în sedinţa de Guvern, din 6 iunie, a indicatorilor t
Clubul Sportiv Municipal Slatina a organizat un moment special pentru a marca aprobarea în sedinţa de Guvern, din 6 iunie, a indicatorilor tehnico-economici de realizare a unui stadion NOU, cu o capacitate de 10.670 de locuri. Un pas esenţial în dezvoltarea infrastructurii sportive slătinene şi nu numai, de care se vor bucura generaţiile actuale şi viitoare de copii şi tineri şi, nu în ultimul rând, iubitorii fotbalului.
Sportivi din cadrul celor 16 secţii, alături de antrenorii care de-a lungul timpului au pus Slatina pe harta competiţiilor naţionale şi internaţionale, au luat parte la momentul ce reprezintă practic „piatra de temelie” a ceea ce peste 30 de luni, cât durează proiectarea şi construirea noului stadion, va deveni cel mai mare complex sportiv din Slatina şi judeţul Olt.
„Am organizat acest eveniment pentru a marca un proiect de o importanţă majoră pentru sportul slătinean, un proiect de suflet al domnului primar, care a devenit realizabil odată cu aprobarea, ieri, în sedinţă de Guvern, a indicatorilor tehnico-economici de realizare a obiectivului de investiţii „Construire şi doare Complex Sportiv Stadionul 1 Mai”. Este un pas esenţial în dezvoltarea infrastructurii sportive slătinene, de care se vor bucura generaţiile actuale şi viitoare de copii şi tineri, un obiectiv care va asigura cele mai bune condiţii de organizare şi desfăşurare a evenimentelor importante pentru comunitate”, a precizat directorul Clubului Sportiv Municipal Slatina, Mihaela Stana.
Noua arenă va fi construită după tipul „Panathenaic Stadium” şi va fi amplasată pe locația actualului stadion. Suprafaţa construită va fi de 23.040 metri pătrați.
„Ne aflăm într-un moment aşteptat de toată lumea, fie că vorbim despre dumneavoastră, sportivii slătineni, fie că vorbim de iubitorii acestui minunat sport, fotbalul, un nou stadion, modern, cu o capacitate de peste 10.000 de locuri. Demersul autorităţilor locale, al domnului primar Emil Moţ şi al echipei sale, de a construi o nouă arenă în Slatina devine realitate.
Aşadar, în curând ne vom lua rămas bun de la bătrânul stadion şi aşteptăm cu bucurie noua arenă construită la standarde internaţionale, arenă pe care sperăm să vedem evolând cât mai mulţi sportivi slătineni”, a spus Cristian Scheau, oficial al echipei de fotbal CSM Slatina.
Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina. Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.
Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare. De asemenea, pista de atletism va fi acoperită cu un finisaj tip “tartan” turnat, prezentând patru culori distincte și oferind șase piste drepte, fiecare cu o lungime de 100 de metri, conform standardelor internaționale. Dimensiunile terenului de joc vor fi de 100×68 metri, iar acesta va fi încălzit, oferind în același timp posibilitatea de a fi parțial acoperit.
Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere), și spații de recuperare pentru sportivi. De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare.
Noul stadion va fi structurat pe mai multe niveluri, inclusiv subsolul (cu săli de fitness, vestiare, facilități SPA și toalete, precum și două săli de mese), parterul (care va găzdui sala de întâlniri pentru jucători, băncile pentru rezervă și facilitățile de urgență), iar la etaj vor fi amenajate camerele de cazare pentru sportivi, o sală de conferințe și tribuna presei, care va include, de asemenea, studiouri TV.
Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Compania Națională de Investiții va elabora documentația pentru licitația de proiectare și execuție, iar Primăria municipiului Slatina va demara procedurile pentru demolare.
COMMENTS