FOTO. Razie noapte trecută, pe drumurile din Olt. Un şofer avea o alcoolemie 0,91 mg/l

HomeEvenimentRecomandate

FOTO. Razie noapte trecută, pe drumurile din Olt. Un şofer avea o alcoolemie 0,91 mg/l

  Razie cu efective mărite, noaptea trecută, în municipiul Slatina şi în localităţile limitrofe. Poliţiştii au reţinut şapte permise de conduc

Pericol pe drumurile din Olt. Un şofer cu alcoolemie de 1,67 mg/l depistat un trafic
FOTO. Razie în Olt. Un şofer, cu alcoolemie de 0,66 mg/l, depistat în Izbiceni
Razie pe drumurile din Olt. 49 de permise reţinute. Un slătinean, de 18 ani, prins conducând fără a deţine permis
Distribuie acest articol

Loading

 

Razie cu efective mărite, noaptea trecută, în municipiul Slatina şi în localităţile limitrofe. Poliţiştii au reţinut şapte permise de conducere, 17 certificate de înmatriculare, 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatate și 2 infracțiune la regimul rutier. Un bărbat, din Coteana, a fost prins în trafic cu o alcoolemie de 0,91 mg/l, iar un altul, din Cungrea, cu 0,60 mg/l.

24 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost angrenaţi în acţiunea desfăşurată noaptea trecută pe drumurile din Olt.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 84 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar 2 pentru alte abateri la regimul rutier.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 7 permise de conducere, 17 certificate de înmatriculare, 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatate și 2 infracțiune la regimul rutier.

„În cadrul activităților, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Ibănești, din comuna Cungrea, un autoturism condus de un bărbat de 36 ani, din comuna Curtișoara.

Conducătorul auto  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Ion Conea, din comuna Coteana, un autoturism condus de un bărbat de 35 ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, iar pe numele acestora a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite IPJ Olt.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0