Greva din educaţie ar putea înceta luni. Guvernul ar aproba solicitările sindicaliştilor

HomeRecomandateInvățământ

Greva din educaţie ar putea înceta luni. Guvernul ar aproba solicitările sindicaliştilor

  Potrivit unui mesaj intern al preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, transmis pe grupurile membrilor de sindicat

O clasă de a VIII-a, de la LPS Slatina, dar şi grupe de elevi de la alte patru clase, vor învăţa online după ce un profesor a fost confirmat pozitiv
Elevii din Poboru au acces la învăţământul online: Conexiune la internet şi tablete din partea Huawei
Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu pentru părinţii care au solicitat vacanţă pentru toţi elevii, până pe 9 ianuarie
Distribuie acest articol

Loading

 

Potrivit unui mesaj intern al preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, transmis pe grupurile membrilor de sindicat din educaţie, Guvernul va veni cu o nouă ofertă pentru sindicate, şi anume majorarea cu 25% a salariilor. Condiţia pusă de Executiv sindicatelor ar fi ca acestea să anunţe duminică, la ora 9.00, la sediul Guvernului, încetarea conflictului.

Bună seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului că solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creşterea salarială. 1500 anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar pâna în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027. 50% prima tranşă din noua grilă, de la 1 ian 2024. Condiţia este de a fi mâine la ora 9 la Guvern pentru a anunţa încheierea conflictului. Rog consultaţi colegii rapid şi ne comunicaţi în această seară”, se arată în mesajul transmis pe grupurile sindicaliştilor.

Solicitările de mai sus” sunt:

  • 25% creștere salarială de la 1 iunie;
  • 1500 de lei acordați 5 octombrie din fonduri europene pentru personalul didactic și didactic auxiliar (anual, până în 2027);
  • 500 de lei acordați pe 5 octombrie din fonduri europe pentru personalul nedidactic (anual, până în 2027);
  • Emiterea unei ordonanțe de urgență plecând de la principiul salariul profesorului debutant va fi cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic, iar grila negociată cu reprezentanții Ministerului Educației, la solicitarea prim-ministrului, să fie aplicată în două tranșe în 2024.

Anterior, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, le-a precizat sâmbătă jurnaliştilor că greva din educaţie continuă.

Guvernul a propus, în cadrul discuţiilor de vineri, o majorare salarială de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare, majorare acordată de anul viitor, dar şi un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene până în anul 2027.

Sindicatele au precizat atunci că urmează să se consulte cu membrii de sindicat şi să dea un răspuns, potrivit News.ro.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0