Grup organizat în operaţiuni cu substanţe psihoactive, din care făceau parte şi doi copii de 14 ani şi 15 ani, destructurat

HomeEvenimentRecomandate

Grup organizat în operaţiuni cu substanţe psihoactive, din care făceau parte şi doi copii de 14 ani şi 15 ani, destructurat

  Mai multe persoane, printre care şi doi copii de 14 şi 15 ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea si

93 de olteni amendaţi pentru nepurtarea măştii. Curg şi amenzile acordate pe timpul nopţii, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie
FOTO. Accident în Slatina. Pieton preluat de o echipă din UPU, după un accident rutier petrecut în faţa SJU
Cadavrul unei femei găsit prins în grilajul unei hidrocentrale de pe râul Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Mai multe persoane, printre care şi doi copii de 14 şi 15 ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea si comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv (ADB-Butinaca), în județul Dolj, şi judeţele învecinate. Doi dintre membri au fost arestaţi preventiv.

 

La datele de 16 și 17 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt, au efectuat 4 percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Pe parcursul anului 2023, patru majori și doi minori (de 14 ani și 15 ani) ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea si comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv (ADB-Butinaca), în județul Dolj, şi judeţele învecinate.

Liderul grupului, cu sprijinul unuia dintre membri (care prelua coordonarea grupului în lipsa acestuia), ar fi procurat, porționat și ambalat materialul vegetal cu efect psihoactiv, ar fi coordonat activitatea de transport și comercializare a substanțelor cu efect psihoactiv, s-ar fi ocupat de închiriere unor locații, destinate întâlnirilor cu clienții și ar fi stabilit prețul dozelor.

Ulterior, ar fi încasat întreaga sumă provenită din activitatea infracțională și ar fi stabilit cât revine fiecărui membru.

Un alt membru, ar fi coordonat și supravegheat comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv efectuată de cei doi minori, cărora le-ar fi oferit  și detaliile referitoare la locațiile unde urmau să se efectueze tranzacțiile.

Tot acesta ar fi asigurat cazarea și hrana minorilor, ar fi transportat substanțele psihoactive de la locul de depozitare la cel de comercializare și ar fi încasat banii proveniți din activitatea infracțională, pe care i-ar fi predat liderului grupului”, transmite IPJ Olt.

De asemenea, un alt membru care a aderat la grupul infracțional organizat, și-ar fi pus la dispoziție locuința ca spațiu pentru comercializarea substanțelor psihoactive.

În cursul zilei de 17.11.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă a doi membri ai grupării, pentru 30 de zile.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0