Guvernul aprobă eliminarea obligaţiei clienţilor casnici cu mai multe locuri de consum de a depune declaraţii

HomeNațional

Guvernul aprobă eliminarea obligaţiei clienţilor casnici cu mai multe locuri de consum de a depune declaraţii

  Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se elimină obligaţia clienţilor casnici care

Ce taxe cresc de la 1 august și 1 ianuarie. Guvernul a adoptat noile modificări la Codul Fiscal
Măsuri de sprijin pentru populaţie: amânarea ratelor la bancă şi un sprijin unic de 700 de lei pentru vârstnicii cu pensii sub 2000 de lei
Guvernul se pregăteşte să introducă starea de criză în România. Ce înseamnă acest lucru

 

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se elimină obligaţia clienţilor casnici care au mai multe locuri de consum de a depune declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat la energie, transmite Agerpres.

În nota de fundamentare a proiectului se arată că acesta propune abrogarea art. 1 alin (10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 206/2022, eliminându-se obligaţia clienţilor casnici care au locuri de consum la domiciliu şi la reşedinţă de a depune declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat.

Un proiect de hotărâre ce urmează a fi aprobat în şedinţa de Guvern propune modificarea legii concediului paternal. Astfel, se are în vedere modificarea reglementările actuale, în sensul acordării concediului paternal şi a indemnizaţiei aferente acestuia tuturor taţilor care au calitatea de lucrător, precum şi eliminarea prevederilor care fac trimitere la calitatea de salariat a titularului, asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

„Numărul de zile de concediu paternal acordat taţilor pentru copilul nou-născut, respectiv copiii nou-născuţi, în cazul sarcinilor multiple, va fi majorat la 10 zile lucrătoare, iar tatăl care a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultură va beneficia de o majorare cu 5 zile a concediului paternal, pentru fiecare copil nou-născut, respectiv pentru fiecare naştere în cazul sarcinilor multiple. Va fi prelungită de la 7 zile la 10 zile lucrătoare permisia în cazul tatălui care satisface serviciul militar în calitate de militar în termen”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Sursa: G4media

 

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0