28.2 C
Slatina
miercuri, iunie 23, 2021

HARTĂ. Cod Galben de vijelii, ploi torenţiale şi grindină, până diseară la 23.00. Instabilitatea atmosferică se menţine până duminică

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică până duminică, iar astăzi, până la ora 23.00, aproape toată ţara se află sub Cod Galben de vijelii, ploi torenţiale şi grindină.

În interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00, vor exista manifestări de instabilitate atmosferică, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, transmite ANM.

Totodată, meteorologii au emis şi un Cod Galben, ce vizează şi judeţul Olt, în interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00

„Pe parcursul zilei de joi (10 iunie) în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, se mai arată pe site-ul ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email