-1 C
Slatina
joi, decembrie 9, 2021

Klaus Iohannis: „Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă. Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma echipa guvernamentală”

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

Preşedintele Klaus Iohannis a venit  la declaraţii, după consultarea partidelor privind desemnarea noului premier, însoţit chiar de către Nicolae Ciucă, acceptat să conducă noul Guvern, format în urma coaliţiei PSD-PNL-UDMR.

„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților.

Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări și am avut o discuție foarte bună.

Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere”, a precizat Klaus Iohannis.

De cealaltă parte, premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat că în programul de guvernare există investiţii solide, iar de joi va exista un nou Guvern.

Am lucrat cu partidele să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament, astfel încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării și soluții pentru efectele produse de pandemie, criza energetică, să avem un program guvernamental care să pună în aplicare deciziile nesare pentru implementarea PNRR.

E cât se poate de evident că e prima dată când în programul de guvernare avem investiții solide și măsuri sociale pentru toate problemele create de situația de criză în care ne aflăm. Sperăm ca de joi să ne apucăm serios de treabă”, a spus şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă.  

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email