Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19: „Nu obligăm, nu vaccinăm pe nimeni cu forţa, dar este absolut recomandat”

HomeNațional

Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19: „Nu obligăm, nu vaccinăm pe nimeni cu forţa, dar este absolut recomandat”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Cotroceni, că vaccinul împotriva coronavirus nu o să fie obligatoriu, dar e recomandat fiecărui cetăţean şi că România are alocate zece milioane de doze.

Noua bancnotă de 20 de lei intră în circulaţie astăzi, de Ziua României
Un bătrân, în vârstă de 83 de ani, abandonat de familie înainte de Crăciun. Omul stă pe o targă în UPU, la mila cadrelor medicale
COVID-19:120 de persoane amendate pentru că nu au respectat autoizolarea
Distribuie acest articol

Loading

Nu si-a imaginat nimeni ca pandemia se termina prin aceste masuri restrictive. Ca sa terminam pandemia avem nevoie de vaccin. Sigur, nu vrem să obligăm, nu vrem să vaccinam pe nimeni cu forţa, dar este absolut recomandată. UE va cumpăra acele tipuri de vaccin care sunt sigure si eficiente”, a declarat Klaus Iohannis

Şeful statului a subliniat că România va primi zece milioane de doze de vaccin, prima tranşă fiind în primul trimestru al anului viitor.

România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19, atunci când acestea vor fi disponibile, urmând ca ţării noastre să îi revină o alocare de peste zece milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial şi a capacităţii totuşi destul de reduse de producţie, vaccinul va ajunge în ţările europene în mod etapizat.  Pentru România, ne aşteptăm ca prima tranşă primită să ajungă, în cel mai favorabil scenariu, în primul trimestru al anului viitor”, a completat preşedintele României.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0