-1 C
Slatina
joi, decembrie 9, 2021

Mai puţină poluare. Slatina se alătură oraşelor care folosesc autobuzele electrice în transportul public

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

Municipalitatea slătineană a accesat un proiect cu fonduri europene, prin POR, în valoare de 25 de milioane de lei, pentru achiziţia a 10 autobuze electrice. Primul a ajuns deja, în Slatina, şi va circula pe străzile din oraş, din luna decembrie. Celelalte vor sosi până la finele anului viitor.

Pe lângă cele zece autobuze electrice, care vor avea o capacitate de 32 de locuri pe scaune, Primăria municipiului Slatina a accesat fonduri şi prin Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a 8 autobuze electrice cu 35 de locuri. Astfel, parcul destinat transportului public în comun va avea 18 autobuze, iar poluarea va fi mult diminuată.

Astăzi am participat la prezentarea unui autobuz electric similar cu, cele 18 autobuze electrice pe care orașul nostru le va deține până la finalul anului viitor.

Cele 10 autobuze electrice de tip KARSAN vor avea 32 de locuri pasageri plus cel la șoferului, cu o capacitate de 80 de persoane, în timp ce cele 8 autobuze electrice de tip SOR vor avea 35 de locuri pasageri plus cel al șoferului, cu o capacitate de101 locuri.

Toate cele 18 autobuze ecologice fiind rezistente la temperaturi între -25 și +45 de grade.

Prin inițierea acestor proiecte am avut drept obiectiv reducerea cantităților de CO2 și emisii poluante în atmosferă, și implicit reducerea numărului de autoturisme în trafic prin creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, aspect ce impactează semnificativ fluidizarea traficului rutier.

Livrarea autobuzelor și a stațiilor de încărcare va începe chiar în luna decembrie a acestui an și vor veni etapizat în funcție de fluxul de producție”, transmite primarul Slatinei, Emil Moţ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email