Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite, în cea mai mare parte a ţării

HomeActualitate

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite, în cea mai mare parte a ţării

  Chiar dacă gerul nu a trecut, meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă, inclusiv în prima jumătate a lui feb

Vreme cu temperaturi de vară, începând de luni
Ploile continuă în întreaga ţară, iar la munte va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă
Se îndreaptă vremea de joi. Temperaturi de până la 24 de grade, de Paşte
Distribuie acest articol

Loading

 

Chiar dacă gerul nu a trecut, meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă, inclusiv în prima jumătate a lui februarie. Temperaturile se vor situa peste cele obişnuite în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, conform prognozei meteorologilor pentru intervalul 22 ianuarie – 19 februarie, făcută publică marţi.

 

  Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nord-estice şi în extremitatea de sud-vest a ţării.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a ţării, dar şi deficitar în regiunile extracarpatice, precum şi în cele vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul şi sud-vestul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile nordvestice, centrale, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, dar şi deficitare în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0