17.7 C
Slatina
sâmbătă, septembrie 18, 2021

Mii de kg de cereale confiscate în Corabia. Doi bărbaţi s-au ales cu dosare penale

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

Doi bărbaţi, din Corabia, prinşi că transportau cereale cu remorci neîmatriculate s-au ales cu dosare penale. Mai mult, întrega marfă a fost confiscată de poliţişti.

Miercuri, pe Drumul Național 54A, în orașul Corabia, au fost depistați în trafic doi bărbați, de 33 și 40 de ani, din localitate, care transportau cereale, respectiv cantitatea de 14.280 kg, folosindu-se de două tractoare cu remorcă.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că aceștia nu dețineau aviz de însoțire a mărfii, întreaga cantitate de cereale fiind ridicată în vederea confiscării, cei doi bărbați fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei.

De asemenea, s-a stabilit faptul că remorcile nu erau înregistrate sau înmatriculate, iar una dintre remorci folosea numere de înmatriculare atribuite altui autovehicul. În cauză au fost întocmite două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate”, a precizat Cristian Gigorescu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt și reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt, au desfășurat, în perioada 1-10 septembrie, acțiuni de verificare a operatorilor economici care desfășoară activități de transport, depozitare și procesare cereale.

Activitățile au vizat verificarea documentelor de însoţire a mărfurilor, verificarea concordanţei între produsul menţionat în documentele ce însoţesc transportul şi produsul efectiv transportat sau identificarea persoanelor care achiziţionează, transportă şi comercializează cereale fără documente legale.

Cu această ocazie, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8000 de lei și a fost ridicată în vederea confiscării suma de 1000 de lei și cantitatea de 14.280 kilograme de cereale ( valoare 14.000 lei), fiind verificate 12 mijloace de transport.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor ce afectează bugetul de stat, în special a faptelor specifice evaziunii fiscale şi fraudelor vamale, precum și a ilegalităţilor din domeniul producerii, depozitării şi comercializării cerealelor.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email