Muncitori depistaţi la negru la două service-uri auto, din Caracal, şi o croitorie din Scorniceşti

Controalele inopinate ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt scor la iveală o serie de deficienţe printre care neplata la timp a drepturilor salariale, neacordarea repuasului săptămânal sau al concediului de odihnă, dar şi munca fără forme legale. În luna iunie, două service-uri auto din Caracal au fost depistate cu persoane care nu aveau forme legale de muncă. De asemenea, o societate de confecţii din Scorniceşti a fost amendată pentru munca la negru.

Muncitori depistaţi la negru la două service-uri auto, din Caracal, şi o croitorie din Scorniceşti

Luna trecută au fost înregistrate şi o serie de accidente de muncă deosebit de grave

Distribuie pe Facebook

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna iunie, 270 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.


„În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere.
În urma controalelor efectuate, s-au identificat 360 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 197 sancțiuni, din care 186 avertismente și 11 amenzi în valoare totală de 110.500 lei.
De asemenea, inspectorii de muncă au identificat 4 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor 3 agenți ecomonici care le foloseau, le-au fost aplicate amenzi în valoare de 80.000 lei”, transmite ITM Olt.

Societăţile care s-au ales cu amenzi pentru munca la negru au ca obiect de activitate reparaţie şi întreţinere autotursime şi confecţii textile.

Potrivit datelor ITM Olt, în cursul lunii trecute, s-au înregistrat nouă accidente de muncă, dintre care trei mortale. Este vorba despre muncitorul de la Altur Slatina, care s-a spânzurat în timpul pauzei de masă, un altul de la TMK, care a suferit un infarct în curtea societăţii, şi un alt muncitor al unei societăţi de construcţii, căruia i s-a făcut rău în faţa hotelului în care era cazat.

Un accident de muncă deosebit de grav a mai fost înregistrat la Alro Slatina, doi dintre muncitori suferind arsuri grave în timp ce tăiau nişte conducte dezafectate.

 

COMMENTS