Muncitori la negru în Caracal, Dăneasa şi Stoicăneşti, depistaţi în luna mai de ITM Olt

HomeSocial

Muncitori la negru în Caracal, Dăneasa şi Stoicăneşti, depistaţi în luna mai de ITM Olt

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei, în luna mai, societăţilor depistate cu muncitori care n

Ofertă atractivă pentru peterecerea unui sejur în staţiunile balneare din ţară, pentru pensionarii din Olt
Ofertă atractivă pentru pensionarii care vor să plece la tratament balnear
Olăneşti, Căciulata şi Herculane, pe lista destinaţiilor preferate de olteni. Peste 100 de bilete prin CJP Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei, în luna mai, societăţilor depistate cu muncitori care nu aveau forme legale de muncă. Astfel, au fost amendate o firmă de pompe funebre, două al căror obiect de activitate este comerţul şi o societate de construcţii.

 

În luna mai 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 187 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

De asemenea, inspectorii de muncă au identificat cinci persoane care desfășurau muncă nedeclarată ( 2 persoane la doi angajatori din localitatea Stoicăneşti, obiect activitate – baruri/comerţ ; 1 persoană la un angajator din municipiul Craiova, punct lucru în municipiul Caracal, obiect activitate – activităţi de pompe funebre ; 2 persoane la un angajator din localitatea Dăneasa, obiect activitate – construcţii ).

Celor patru societăţi le-au fost aplicate amenzi în valoare de 100.000 lei. De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost înregistrate 14 accidente de muncă, soldate cu 14 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0