Muncitori la negru în Slătioara şi Pleşoiu. 90.000 de lei, amenzile aplicate firmelor

HomeSocial

Muncitori la negru în Slătioara şi Pleşoiu. 90.000 de lei, amenzile aplicate firmelor

  Inspectoratul teritorial de Muncă Olt a depistat, în luna februarie, în cadrul controalelor efectuate, trei persoane care lucrau fără forme

Rata şomajului la sfârşitul lunii martie, în Olt, era de 6,23 %
Societăţi de dezmembrări auto amendate de ITM Olt. Angajator din Corabia sancţionat cu 20.000 de lei
Dramă. Tânăr de doar 24 de ani, răpus de boala secolului
Distribuie acest articol

Loading

 

Inspectoratul teritorial de Muncă Olt a depistat, în luna februarie, în cadrul controalelor efectuate, trei persoane care lucrau fără forme legale, la un service auto din Slătioara, şi la o societate de construcţii ce efectua lucrări în Pleşoiu. 90.000 de lei a fost valoarea amenzilor aplicate.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna februarie, 227 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 267 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:

  • neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de
  • muncă;
  • neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
  • netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
  • neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
  • neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
  • neefectuarea controlului medical periodic,

Pentru cele mai grave s-au aplicat 119 sancțiuni, din care 104 avertismente și 15 amenzi în valoare totală de 129.000 lei.

În luna februarie 2024, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată (o persoană la un angajator din localitatea Slătioara – întreţinere şi reparaţii auto, două persoane la un angajator din municipiul Râmnicu Vâlcea, punct de lucru în localitatea Pleşoiu – construcţii). Celor doi angajatori care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 60.000 lei.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate un număr de 12 evenimente, soldate cu 12 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă”, transmite ITM Olt.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0