Muncitorii carierei miniere Jilţ Sud, transportaţi laolaltă cu tuburi metalice de acetilenă. Primele concluzii din ancheta Poliţiei

HomeNațional

Muncitorii carierei miniere Jilţ Sud, transportaţi laolaltă cu tuburi metalice de acetilenă. Primele concluzii din ancheta Poliţiei

  Primele verificări ale poliţiştilor gorjeni în urma accidentului produs marţi la cariera Jilţ Sud arată că autoutilitara care a căzut la o d

Un angajat al Auchan Piteşti, în vârstă de 45 de ani, a murit la locul de muncă
Anchetă după ce patru angajaţi ai CNAIR ar fi furat un telefon și 250 de lei de la două victime care au murit într-un accident rutier
Anchetă la un spital din ţară. Un pacient a fost operat pe partea greșită a capului

 

Primele verificări ale poliţiştilor gorjeni în urma accidentului produs marţi la cariera Jilţ Sud arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor nouă muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că astăzi, în jurul orei 13:30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autoutilitarei la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol. Poliţiştii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă. În urma evenimentului, a rezultat rănirea a nouă persoane şi decesul a trei bărbaţi, de 29, 38, respectiv 48 de ani”, informează, marţi seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, conform news.ro.

Potrivit oficialilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, dintre cele cinci victime transportate la spitalul din Târgu Jiu, trei au rămas internate, iar două au refuzat internarea.

Alte trei persoane aflate în autoutilitară au fost transportate la Spitalul Motru, unde sunt internate şi sunt în afara oricărui pericol. Alţi doi muncitori au fost transportaţi cu elicopterele SMURD la spitalul din Craiova. Ei sunt în afara oricărui pericol, conform informaţiilor obţinute de la reprezentanţii spitalului.

Cazul a fost cercetat la locul accidentului de o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic, Poliţiei Municipiului Motru şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru.

Şoferul autoutilitarei a fost dus la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosarul penal deschis de poliţişti vizează ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat la Euronews România că în autovehicul se aflau 16 persoane.

Ministrul Energiei cere demisii

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a solicitat demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe cale ierarhică, ce răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud, el menţionând că tragedii precum cea de marţi, care s-a soldat cu trei morţi şi mai mulţi răniţi, nu trebuie să se mai întâmple.

Sursa: stirileprotv

 

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0