Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID în Olt a ajuns la 2.400. Nu s-au înregistrat reacţii, în urma vaccinării efectuate marţi

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID în Olt a ajuns la 2.400. Nu s-au înregistrat reacţii, în urma vaccinării efectuate marţi

Campania de vaccinare în cadrul etapei I a continuat marţi, 12 ianuarie, în cele patru centre de vaccinare amenajate în judeţul Olt. Au fost administrate alte 330 de doze de vaccin, fără a fi înregistrate reacţii adverse. Numărul total al persoanelor care au primit serul a ajuns la 2.400.

Distribuie pe Facebook

Potrivit DSP Olt, marţi, 12 ianuarie, în cadrul fazei I de vaccinare anti-COVID 19, pe raza judeţului Olt au fost efectuate 330 de vaccinări. Astfel, Spital Județean de Urgenta Slatina-  205, Spital Municipal Caracal-  115, Spital Orăşenesc Corabia – 5, Spitalul Orăşenesc  Balş- 5.

Nu au fost inregistrate reactii adverse, în urma celor 330 de vaccinări efectuate marţi. Numărul total de persoane vaccinate impotriva COVID-19 (începand cu data de 04.01.2021, prima administrare) – 2400. Numarul total de reactii adverse de la inceputul campaniei de vaccinare: 6 comune și minore . Menționăm că vaccinarea antiCovid19 este gratuită,  voluntară si necondiționată”, transmite DSP Olt.


În vederea vaccinării populației, în județul Olt, au fost identificate și amenajate (sau sunt în curs de amenajare) 9 centre. Dintre acestea, trei sunt în municipiul Slatina, două în municipiul Caracal și câte un centru în orașele Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Scornicești.

Vaccinarea împotriva Covid-19 în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele populaționale, după cum urmează:

Etapa 1 – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat;

Etapa 2 – include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;

Etapa 3 – include populația generală.

COMMENTS