O fetiţă de 12 ani, diagnosticată cu o tumoră cerebrală rară, salvată de o echipă medicală a Spitalului de Neurochirurgie din Iași

HomeSănătate

O fetiţă de 12 ani, diagnosticată cu o tumoră cerebrală rară, salvată de o echipă medicală a Spitalului de Neurochirurgie din Iași

  Viața unei fetițe diagnosticate cu o tumoră extrem de rară la cap a fost salvată în ultimul moment de medicii de la Spitalul de Neurochirurg

VIDEO. O femeie, din Pleşoiu, a căzut în fântână. Salvatorii intervin cu un buldoexcavator
VIDEO. Incendiu la o topitorie din Slatina. Ard trei tone de combustibil lichid uşor
FOTO. Pompierii slătineni solicitaţi pentru a intra în apartamentul unei femei, care nu a mai fost văzută de vecini
Distribuie acest articol

Loading

 

Viața unei fetițe diagnosticate cu o tumoră extrem de rară la cap a fost salvată în ultimul moment de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Părinții și-au dat seama că ceva nu este în regulă în momentul în care copila de 12 ani a început să aibă dureri de cap grave și vărsături. Trei zile le-au trebuit medicilor să o stabilizeze pentru a interveni chirurgical, însă operația a fost un succes.

Specialiștii neurochirurgi ai Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași au reușit să salveze viața unei fetițe de doar 12 ani din județul Botoșani. Copilul a ajuns în unitatea de primi urgență în stare gravă, neurochirurgii descoperind o tumoră cerebrală extrem de rară.

Fetița de 12 ani a ajuns în stare gravă în unitatea de primiri urgențe a Spitalului de Neurochirurgie din Iași cu dureri de cap agresive, dar și vărsături.

Pacientei i s-au efectuat toate investigațiile necesare, iar în urma analizelor făcute am descoperit o tumoră cerebrală destul de rară care în termini medicali se numește ependimom.

Tot în termini medicali, în urma CT-ului efectuat în urgență a fost vizibilă o leziune expansiva la nivelul ventriculului III ce blochează calea de scurgere a LCR-ului, iar în urma RMN-ului cranio-cerebral efectuat cu contrast am descoperit că este vorba despre un ependimom.

Am fost nevoiți ca după trei zile de la stabilizarea fetiței să intervenim chirurgical pentru a-i extirpa tumora cerebrală.

Tumora cerebrală de tip ependimom este una extrem de rară, frecventă în rândul copiilor și care se manifestă cu dureri agresive de cap, vărsături, tulburări de echilibru. Operația a durat câteva ore și fost un real succes.

Spitalul de Neurochirurgie din Iași este un spital extrem de bine dotat cu tehnologie de top. Investițiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanță și-au dovedit eficiența în salvarea de vieți omenești, iar performanța este astăzi o normalitate. Vorbim și despre o echipă medicală de profeșioniști care au ajuns la maturitate de a trata și salva vieți.

Spitalul de Neurochirurgie Iași este o poveste, în primul rând, despre și pentru oameni. Unul dintre principiile majore promovate în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este respectul față de ființa umană, din toate punctele de vedere” a declarat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Echipa medicală:

Șef Lucrări, doctor în neurochirurgie, Lucian EVA, medic primar neurochirug

Specialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREI

Specialist neurochirurgie: dr. Daniel ROTARIU

Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN

As. Instrumentist: Elena LUTIC

Bioinginer: Vlad DAFINESCU

Anestezist: dr. Nina STRATICIUC

Asistentă: Petronela GALEȘ

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0