Olt: 2.070 de persoane aflate în prima linie de luptă cu noul coronavirus au fost vaccinate

Olt: 2.070 de persoane aflate în prima linie de luptă cu noul coronavirus au fost vaccinate

Campania de vaccinare în cadrul etapei I a continuat luni, 11 ianuarie, în cele patru centre de vaccinare amenajate în judeţul Olt. Au fost administrate alte 260 de doze de vaccin, numărul total al persoanelor care au primit serul ajungând la 2.070.

Distribuie pe Facebook

Potrivit DSP Olt, luni, 11 ianuarie, în cadrul fazei I de vaccinare anti-COVID 19, pe raza judeţului Olt au fost efectuate 260 de vaccinări. Astfel, Spital Județean de Urgenta Slatina-  115, Spital Municipal Caracal-  95, Spital Orăşenesc Corabia – 20, Spitalul Orăşenesc  Balş- 30.

Nu au fost înregistrate reactii adverse, în urma celor 260 de vaccinări. Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 (începand cu data de 04.01.2021, prima administrare) – 2070. Numărul total de reacţii adverse de la începutul campaniei de vaccinare: 6 comune și minore . Menționăm că vaccinarea antiCovid19 este gratuită,  voluntară si necondiționată”, transmite DSP Olt.


În vederea vaccinării populației, în județul Olt, au fost identificate și amenajate (sau sunt în curs de amenajare) 9 centre. Dintre acestea, trei sunt în municipiul Slatina, două în municipiul Caracal și câte un centru în orașele Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Scornicești.

Vaccinarea împotriva Covid-19 în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele populaționale, după cum urmează:

Etapa 1 – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat;

Etapa 2 – include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;

Etapa 3 – include populația generală.

COMMENTS