Pensionarii de invaliditate nu vor mai efectua expertiza medicală

HomeSocial

Pensionarii de invaliditate nu vor mai efectua expertiza medicală

Casa de Pensii Olt anunţă cei care şi-au pierdut parţial sau total capacitatea de muncă şi beneficiază de pensii de invaliditate nu vor mai fi expertizaţi medical. Asta din cauza măsurilor de carantină luate de către spitale. Plata pensiei va fi continuată în toată perioada în care revizuirea medicală este sistată.

Expertizele medicale ale pensionarilor de invaliditate sunt sistate. Drepturile băneşti nu vor fi afectate

„Paşi spre viitor”, proiect cu fonduri europene pentru integrarea în societate a tinerilor proveniţi din sistemul de protecţie a copilului
Trei programe de formare profesională pentru şomerii din Olt
Cursuri de formare profesională pentru şomerii, din Olt, în cele mai cerute meserii de pe piaţă
Distribuie acest articol

Loading

Obligativitatea ca pensionarii de invalididate să efectueze expertiza medicală este sistată începând cu data de astăzi, 16 martie 2020. Măsura este luată ca urmare a faptului că spitalele se află în carantină.

Având în vedere intrarea in vigoare a Hotărârii nr.6/09.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţa privind măsurile suplimentare de combatere a noului coronavirus, Ordinului ministrului muncii si protectiei sociale nr.592/11.03.2020, precum şi faptul că în spitale s-a instaurat carantina, iar pensionarii de invaliditate care trebuie expertizaţi nu mai pot beneficia de analize medicale si investigaţii necesare evaluarii medicale, activitatea de revizuire medicala a pensionarilor de invaliditate va fi suspendată începand cu data de 16.03.2020, urmând ca in funcţie de evoluţia situaţiei , să fie anuntate alte masuri”, se arată într-un comunicat de presă al CJP Olt.

Casa de Pensii Olt dă asigurări că drepturile de pensie nu vor fi afectate în toată perioada în care revizuirea medicală este suspendată.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0