0.2 C
Slatina
duminică, ianuarie 16, 2022

Persoane care munceau la negru într-o brutărie din Slatina. 40.000 de lei, amenda aplicată

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

Cinci persoane care munceau fără forme legale au fost depistate în luna noiembrie de către inspectorii ITM Olt. Două dintre persoane au fost identificate într-o fabrică de producere a pâinăă, din Slatina. Amenda aplicată a fost de 40.000 de lei.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna noiembrie, 225 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 215 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 122 sancțiuni, din care 117 avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 102.000 lei.

De asemenea, inspectorii de muncă au identificat cinci persoane care desfășurau muncă nedeclarată: (Angajator din Sprâncenata, obiect activitate lucrări electrice, 1 persoană, amendă 20.000 lei; Angajator din Vișina Nouă, obiect activitate comerț, 1 persoană, amendă 20.000 lei; Angajator din Corabia, obiect activitate confecții textile, 1 persoană, amendă 20.000 lei; Angajator din Slatina, obiect activitate fabricarea pâinii, 2 persoane, amendă 40.000 lei), celor 4 angajatori care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 100.000 lei”, transmite ITM Olt.

Printre alte deficienţe constatate în timpul controalelor se mai numără: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email