Petrolul Potcoava exclude rejucarea meciului cu ACSO Filiaşi. „Ar fi unic în România”

HomeSport

Petrolul Potcoava exclude rejucarea meciului cu ACSO Filiaşi. „Ar fi unic în România”

  Petrolul Potcoava va câştiga cu 3-0 meciul cu ACS Filiaşi, din cadrul etapei a IX-a a Ligii a III-a, care nu s-a mai disputat, pentru că amb

Vediţa Coloneşti, victorie cu Universitatea Craiova II, după o revenire spectaculoasă
CSM Slatina surclasează Dinamo Bucureşti şi se califică în sferturile Cupei României
Turris Turnu Măgurele, adversara din Cupa României a grupării CSM Slatina

 

Petrolul Potcoava va câştiga cu 3-0 meciul cu ACS Filiaşi, din cadrul etapei a IX-a a Ligii a III-a, care nu s-a mai disputat, pentru că ambulanţa şi medicul delegat nu au ajuns la stadion. Brigada de arbitri a fluierat, după cele 15 minute de aştepare, finalul partidei, iar conform regulamentului, Potcoava va fi declarată câştigătoare în cadrul Comisiei de Disiciplină a FRF. Primarul oraşului Potcoava, Emanuel Enăchioaia, spune că nu poate fi dat un alt verdict în afara victoriei la masa verde, chiar dacă preşedintele formaţiei din Filiaşi, Florin Spînu, a lăsat să se inţeleagă că va depune memoriu pentru rejucarea partidei, invocând motive legate de urgenţele Covid-19.

Primarul oraşului Potcoava, Emanuel Enăchioaia, spune că nu există temei regulamentar pentru rejucarea partidei cu ACSO Filiaşi. Mai mult decât atât, acesta a fost prezent la meci şi spune că la mijloc a fost vorba despre lipsă de organizare, lucru recunoscut voalat în presă şi de către preşedintele formaţiei din Filiaşi, Florin Spînu, care este şi reprezentantul formaţiilor din Liga a III-a în Comitetul Executiv al FRF.

Domnul preşedinte al echipei ACSO Filiaşi, care este şi membru în Comitetul Executiv al FRF, este o persoană cunoscătoare a regulamentelor şi ştie şi dumnealui că rejucarea partidei nu poate fi posibilă, întrucât nu există niciun temei regulamentar care să prevadă aşa ceva, iar Comisia de Disciplină ce va judeca speţa ar crea un precdent periculos în acest sens. Ar fi unic, în istoria fotbalului din România, rejucarea unie partide atunci când de la stadion au lipsit ambulanţa şi medicul delegat.

Mai mult decât atât, pot să vă spun că am fost la faţa locului şi am văzut personal cele întâmplate. La ora 15.15, cei trei arbitri, după ce au constat absenţa medicului delegat şi a ambulanţei, au mers cu cele două echipe la centrul terenului şi au consimţit finalul jocului prin fluier, aşa cum prevede regulamentul. Şi, pot să vă mai spun, că am plecat de la stadion şi ambulanţa nu ajunsese”, a declarat primarul oraşului Potcoava, Emanuel Enachioaia.

Preşedintele formaţiei din Filiaşi, Florin Spînu, a invocat în presă urgenţele Covid-19, deşi, tot el recunoaşte că cei de la Ambulanţă au înţeles că meciul se dispută sâmbăta, adică în ziua următoare.

Într-un articol apărut în presă la puţine minute după cele întâmplate la Filiaşi, domnul preşedinte invoca urgenţele cu cazurile Covid, dar situaţia pandemică din valul patru este instalată în România de ceva vreme şi este asemănătoare în toată ţara, iar cu toate acestea nu am cunoştinţă de un alt joc ce nu s-a putut desfăşura, pe motiv de lipsă de ambulanţă.

Medicul delegat nu a fost prezent la joc, aşa cum domnul preşedinte lasă să se înţeleagă în articol, iar acest aspect se poate dovedi foarte simplu: parafa medicului trebuie să existe în raportul de joc.

Din ce am constatat eu, a fost o lipsă de organizare, dovedită chiar de declaraţia domnului preşedinte, apărută vineri, într-o publicaţie locală, în care dumnealui recunoaşte. Citez declaraţia: Salvarea nu a mai ajuns la meci. Așteptam salvarea de la Craiova, de la Sf.Mina. Am vorbit acolo, iar cel cu care am vorbit a înțeles că mâine (sâmbătă – n.red.) are loc meciul. Nu m-am gândit niciun moment că nu a înțeles, m-am ocupat de treburile celelalte și abia la ora 14.25 mi-am dat seama că este o problemă. Iar, în încheierea articolului, chiar dacă supărarea este mare, aşa cum stă bine unui preşedinte, care este şi reprezentantul nostru, al echipelor din Liga a III-a în Comitetul Executiv al FRF, recunoaşte cu fair-play: Conform regulamentului, oaspeții câștigă cu 3-0. Este prima dată când mi se întâmplă așa ceva…Concluzionând, pot spune, că o eventuală rejucare l-ar surprinde chiar şi pe dumnealui”, a mai spus Emanuel Enăchioaia, contactat pentru a comenta situaţia cu privire la o posibilă rejucare a partidei.

Primarul oraşului Potcoava a ţinut totodată să felicite formaţia din Filiaşi pentru rezultatele obţinute în acest sezon, în special în Cupa României.

„În altă ordine de idei, echipa din Filiaşi trebuie felicitată pentru parcursul de excepţie avut în Cupa României şi îi dorim mult succes la întâlnirea din optimi, cu FC Hermannstadt”, a conchis primarul din Potcoava, Emanuel Enăchioa.

Cu cele trei puncte obţinute la Filiaşi, Petrolul Potcoava urcă pe locul cinci în clasamentul seriei a VI-a a Ligii a III-a, cu 11 puncte acumulate.

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0