26.1 C
Slatina
vineri, mai 7, 2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat că românii vor purta măști până la 1 august. Vaccinaţii, fără mască pe plajă

Săptămâna aceasta

- Advertisement -
 

Premierul Florin Cîțu anunță că românii vor fi nevoiți să poarte măști până la data de 1 august. Acesta spune că ridicarea măsurii depinde de rata de vaccinare, care trebuie să fie de peste 50%.

Așteptăm data de 1 august. Ne uităm și la Israel, acolo au renunțat la mască abia după ce au atins o rată de vaccinare de 60%”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a explicat că în cazul în care vom ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate la data de 1 iunie, atunci se vor lua noi măsuri de relaxare.

Cîțu a precizat că s-ar putea merge la mare fără mască, dar vor putea fi organizate evenimente private cu capacitate de 100% pentru persoanele vaccinate.

M-am uitat pe date în ultimele zile peste mai multe tipuri de date și este clar că există o relație între creșterea ratei de vaccinare și scăderea numărului de cazuri.

În primul rând m-am uitat la orașele mari și cam toate sunt peste 20%. Este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm.

Dacă atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mult mai multe activități. În acest moment avem 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze și 3,4 milioane de persoane vaccinate cu o singură doză. În primul rând vorbim despre sezonul estival, vorbim despre a sta fără mască pe plajă sau la munte.

Restaurante sau hoteluri pentru persoanele vaccinate sau evenimente private cu capacitate de 100% pentru persoanele vaccinate”, a explicat Florin Cîțu.

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email