Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, reţinut de DNA

HomePolitică

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, reţinut de DNA

  Primarul din Mioveni, Ion Georgescu (PSD), a fost reținut de DNA miercuri seara. Edilul este acuzat de trafic de influență.   Ion

Negocierile PNL – URS PLUS – UDMR s-au blocat. Fiecare merge la Cotroceni cu propria propunere de premier
Paul Stănescu:  „Vom pune presiune pe Guvern să facă tot ce se poate ca administrațiile locale să asigure siguranța copiilor”
Alegeri în Liga Aleşilor Locali şi OFL Olt. „M-am implicat şi mă voi implica în continuare în sprijinirea proiectelor locale”
Distribuie acest articol

Loading

 

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu (PSD), a fost reținut de DNA miercuri seara. Edilul este acuzat de trafic de influență.

 

Ion Georgescu este acuzat de procurori că a primit 30.000 de euro mită pentru o angajare. Potrivit g4media.ro, primarul din Mioveni fost fost prins în flagrant în timp ce restituia 10.000 de euro deoarece nu a rezolvat angajarea. Ar fi vorba de o angajare într-un spital pe un post de conducere.

Comunicatul DNA: 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 octombrie 2023, a suspectului:

GEORGESCU ION, primar al orașului Mioveni, județul Argeș, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.
Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.
În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii.

Suspectului Georgescu Ion i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0