0.2 C
Slatina
duminică, ianuarie 16, 2022

Primele cazuri de infectare cu varianta Omicron, în Olt

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

DSP Olt transmite primele cazuri de infectare Sars-CoV-2 cu varianta Omicron. Cinci persoane, cu vârsta cuprinsă între 23 şi 64 de ani, au fost confirmate în după-amiaza zilei de 10 ianuarie. Cele patru femei şi un bărbat se află în izolare la domiciliu.

În dupa-amiaza zilei  de 10 ianuarie 2022, la nivelul judetului Olt s-au înregistrat primele cinci cazuri confirmate cu infectia SARS-CoV 2, varianta B1.1. 529 ( Omicron ).  Este vorba despre patru femei şi un bărbat, ultimul cu istoric de călătorie în Marea Britanie.  Persoanele confirmate au vârste cuprinse între 23- 64 ani.

Persoana de sex masculin, în varsta de 54 ani, cu istoric de călatorie din Marea Britanie, a  prezentat  simptomatologie specifice bolii la aproximativ 5 zile de la sosirea in Romania. Cele cinci persoane au fost  izolate la domiciliu.  

În jurul cazurilor  s-au efectuat  anchetele  epidemiologice pentru stabilirea perioadei de izolare, cât si pentru  identificarea contactilor directi, în vederea carantinarii”, transmite DSP Olt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email