Raed Arafat: „Posibilitatea de a apărea un nou val există oricând, prin noi variante”

HomeNațional

Raed Arafat: „Posibilitatea de a apărea un nou val există oricând, prin noi variante”

  Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că posibilitatea de a apărea un nou val “există oricând, prin no

Raed Arafat:  „În câteva zile vom trece de incidenţă 1/1000. Varianta Omicron este extrem de contagioasă”
Raed Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor celor care le spun oamenilor să nu se vaccineze
Angajaţii din centrele comerciale sau cei din instituţiile publice nu se supun obligativităţii certificatului verde
Distribuie acest articol

Loading

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că posibilitatea de a apărea un nou val “există oricând, prin noi variante, prin diferite metode sau situaţii”.

Fără să intrăm în speculaţii, posibilitatea de a apărea un nou val există oricând, prin noi variante, prin diferite metode sau situaţii. Se adaptează totul la situaţia epidemiologică, dacă începe să se agraveze, dacă începe să apară ceva. La acest moment, nu avem astfel de semnale. Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim şi cea mai importantă pregătire rămâne vaccinarea şi respectarea regulilor”, a declarat Arafat, după şedinţa de Guvern de miercuri, potrivit News.ro.

El a recomandat ca oamenii să nu meargă în concedii în zone “expuse”, unde nu se ştie care este situaţia pandemică sau circulă diferite variante ale virusului.

Acum nu avem probleme la ATI, în multe locuri s-au dat înapoi pentru situaţiile obişnuite, adică nu pentru COVID. Dar există planurile şi posibilitatea să revenim la nevoie, ne pregătim pentru readaptarea sistemului. Totuşi, avem peste 4 milioane de oameni vaccinaţi care au efectul lor pentru încetinerea răspândirii virusului. Chiar dacă nu am auns la cifra pe care o vrem, cei peste 4 milioane au efectul lor”, a arătat el.

Raed Arafat a fost întrebat cât de eficiente sunt vaccinurile în ceea ce priveşte tulpina indiană.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0