18.1 C
Slatina
sâmbătă, august 13, 2022

RATA testelor de salivă FALS pozitive este surprinzător de mare. Care este explicaţia ministrului Sănătăţii

Săptămâna aceasta

- Advertisement -

 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că rata testelor de salivă fals pozitive este surprinzător de mare, dar a adăugat că acest lucru ar putea fi determinat de faptul că oamenii nu sunt obişnuiţi să lucreze cu ele.

„Pentru mine surprinzător de mare rata de teste fals pozitive. Testele fals negative – acolo înţeleg, dar pentru testele fals pozitive nu prea înţeleg. Cred că mai sunt încă probleme în obişnuinţa de a lucra cu aceste teste şi chiar de a le interpreta. Ele au un interval, de exemplu, de citire a rezultatului între 15 şi 30 de minute. Vă dau un exemplu concret: dacă depăşeşti intervalul de 30 de minute şi apare linia aceea, el de fapt nu este un test pozitiv, dar poate că părinţii încă nu ştiu. Sunt lucruri care mai trebuie studiate. Oricum, faptul că totuşi am găsit nişte persoane pozitive, nişte copii pozitivi, înseamnă 16 copii care nu au mai transmis boala colegilor lor şi lucrul ăsta este foarte important” a spus Rafila, potrivit Realitatea.

CITEŞTE ŞI: Olt: Trei din cele cinci teste de salivă pozitive, rezultat NEGATIV la PCR.  Ceilalţi doi elevi au rezultat neconcludent

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei