Românii aşteaptă să poată pleca pe litoral. Când se deschid terasele şi restaurantele

HomeNațional

Românii aşteaptă să poată pleca pe litoral. Când se deschid terasele şi restaurantele

Reprezentanţii operatorilor din turism au discutat luni, 18 mai, cu premierul României despre deschiderea teraselor şi restaurantelor, precum şi momentul în care vom putea pleca în vacanţe.

Deschiderea teraselor este posibilă odată cu 1 iunie, iar deschiderea restaurantelor şi activitatea generală pentru vacante şi călătorii cu15 iunie

Florin Cîțu, pus sub urmărire penală de DNA  în dosarul vaccinurilor anti-COVID-19
Marcel Vela, despre o posibilă blocare a zborurilor: „Dacă vin din Italia compatrioți de-ai noștri, nu poți, ca stat, să închizi granița”
Alte 15 decese în rândul unor persoane confirmate cu noul coronavirus. Bilanţul a ajuns la 818 morţi
Distribuie acest articol

Loading

Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) a anunţat că  premierul Ludovic Orban, la întâlnirea de azi cu sectorul HORECA, a promis: „deschiderea teraselor odată cu 1 iunie, deschiderea restaurantelor şi activitatea generală pentru vacante şi călătorii – 15 iunie”.

Fără îndoială, pentru Constanţa, Litoral şi Delta Dunării, dar şi pentru toate destinaţiile turistice romaneşti, aceste zile sunt extrem de importante şi mult aşteptate. Avem în plan redeschiderea activităţii turistice, dar în condiţii de siguranţă şi protecţie pentru turişti, pentru personalul angajat şi pentru noi toţi”,  spune Corina Martin.

De asemenea, preşedintele FAPT atrage atenţia că „milioane de români aşteaptă prima vacanta şi cele dintâi excursii şi călătorii ca terapie şi medicament de care au atâta nevoie.

Ne pregătim pentru ei, implementăm măsurile recomandate de specialişti şi sperăm să obţinem şi acordul instituţiilor guvernului în acest sens”, a mai precizat preşedintele Feraţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România.

Industria turismului a fost cea mai afectată industrie de criza provocată de pandemia de coronavirus. Şi în acest moment, românii nu pot să plece în vacanţe, Guvernul limitând posibilitatea de a părăsi localitatea.

sursa: adevarul.ro

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0